Starostové a nezávislí budou večer reagovat na dnešní kauzu dopravního podniku

Kvůli dnešní kauze kolem hospodaření pražského dopravního podniku, po které byl podle médií obviněn i náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN), bude večer jednat on-line předsednictvo vládního hnutí. Hlubuček je členem předsednictva STAN. Podle zdrojů ČTK chce hnutí reagovat rychle a dají se čekat ráznější kroky. Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes kvůli hospodaření DPP obvinili 11 lidí.

Mezi obviněnými v kauze hospodaření pražského dopravního podniku (DPP) je podle médií Hlubuček a podnikatel Michal Redl. Hlubuček je členem dozorčí rady dopravního podniku. Podle informací Radiožurnálu jsou podezřelí z korupce a účasti na organizované skupině a Redl čelí také podezření, že nedovoleně nakládal s omamnými a psychotropními látkami.

Policisté podle zdrojů ČTK zasahovali primárně u Hlubučka, který je také starostou Lysolají. V DPP pak policisté uzavřeli mimo jiné kanceláře členů představenstva, generálního ředitele či šéfů právního oddělení a správy majetku.

Hlubuček je starostou Lysolají od roku 2010. Nejprve kandidoval jako nezávislý, později za Starosty. Do hnutí STAN vstoupil v roce 2016, v současnosti je členem předsednictva a celostátního výboru hnutí a předsedou jeho pražské organizace. Seznam Zprávy letos v dubnu informovaly o údajných nejasnostech kolem Hlubučkových nákupů bytů ve Španělsku v uplynulých letech, z nichž si část pořídil s životním partnerem a lysolajským zastupitelem Jiřím Karvánkem (STAN). Náměstek primátora ale odmítl, že by se v této souvislosti dopustil nějakého pochybení.

Související

Bývalý hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

STAN měl nevolební sněm. V krajských volbách nasadí Vondráka

Starostové a nezávislí představili na sobotním republikovém sněmu v Olomouci lídry do krajských voleb, které se uskuteční letos na podzim. Jednotliví kandidáti zároveň odprezentovali priority, se kterými do těchto voleb půjdou. Součástí programu byla i reflexe dosavadního působení Starostů ve vládním angažmá nebo cíle do evropských voleb. 
Michaela Šebelová (použito s jejím svolením) Rozhovor

Boj za rovná práva pro stejnopohlavní páry pro mne nekončí, říká poslankyně Šebelová

Sněmovna schválila novelu občanského zákoníku, která umožní párům stejného pohlaví vstupovat do partnerství s podobnými právy jako mají manželé a manželky. Tato novela upravuje práva registrovaných partnerů, kteří v současné době nemají například společné jmění a po ztrátě partnera nemají nárok na vdovský důchod, nevyrovnává ale to nejdůležitější – totiž možnost adopce dětí. Jak vnímá výslednou podobu novely zastánkyně manželství pro všechny poslankyně Michaela Šebelová (STAN)? A jak se vyrovnává s protiargumenty odpůrců?

Více souvisejících

Starostové a nezávislí (STAN)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 36 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Josep Borrell, vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku

Borrell: Funkční Palestinská samospráva je i v zájmu Izraele

Místopředseda Evropské komise a šéf diplomacie EU Josep Borrell opět vyzval k příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí odvlečených do této palestinské enklávy po loňském útoku na Izrael. Učinil tak po jednáních v Bruselu s novým premiérem Palestinské samosprávy Mohammadem Mustafóm, informuje agentura DPA.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Jsme mistři. Český národní tým ovládl MS v hokeji, v Praze porazil Švýcarsko 2:0

V neděli večer se v pražské O2 Areně koná vyvrcholení letošního hokejového světového šampionátu v České republice, ve kterém se utkává domácí národní tým s tím švýcarským. Jedná se o historicky první vzájemný zápas těchto dvou týmů ve finále v historii MS. Česká hokejová reprezentace se pak ve finále MS objevila poprvé po 14 letech a chtěla navázat na dosud poslední zlato z roku 2010, ale i na zlato z roku 1985, kdy se naposledy domácímu (tehdy československému) týmu podařilo ovládnout turnaj na domácí půdě. To pro Švýcary se jedná o druhou účast ve finále v historii, před šesti lety získali stříbro po porážce se Švédskem. Český tým nakonec zvítězil 2:0 a odnáší si vytoužené zlato.

včera

Češi kvůli MS v hokeji zaplnili náměstí Prohlédněte si galerii

Češi kvůli MS v hokeji zaplnili náměstí. Policisté a záchranáři ošetřují kolabující

Hokejoví fanoušci zaplnili Staroměstské náměstí v Praze, aby na velkoplošné obrazovce sledovali finále mistrovství světa mezi Českem a Švýcarskem. Podle pořadatelů vidělo první třetinu asi 15 000 lidí. Záchranáři na místě ošetřili několik osob, které v davu zkolabovaly. Diváci skandovali a povzbuzovali český tým, zatímco švýcarská přesilová hra byla provázena pískotem.

včera

včera

včera

včera

včera

MS v hokeji

Švédové si vylepšili náladu po debaklu s Českem. Získali bronz po boji s Kanadou

Nedělním programem vrcholí 87. mistrovství světa v ledním hokeji konající se v České republice. Před tím než večer od 20:20 k očekávanému finále nastoupí Češi se Švýcarskem, tak se o odpolední duel o bronz postarali poražení semifinalisté Švédsko a Kanada. Nakonec bronz putuje na sever Evropy poté, co dokázali žlutomodří zdolat Kanadu 4:2. 

včera

film Furiosa: A Mad Max Saga

RECENZE: Sága Šíleného Maxe. Benzínem říznutá Furiosa je postapokalyptický western s nádechem antiky

Po nadšených reakcích z pomalu končícího festivalu v Cannes se do české distribuce dostává očekávaná Furiosa: Sága Šíleného Maxe, jež dějem přímo předchází událostem devět let starého titulu Šílený Max: Zběsilá cesta. Režijní veterán George Miller i tady potvrzuje, že ani on, ani etablovaná jízda postapokalyptickým světem nerezaví. Naopak, předhání konkurenci na plné čáře. 

včera

Petr Pavel

Události Petra Nutila: To by se za Zemana nestalo. Skorozlatí Češi a probouzení vlády z anti-dezinfo spánku

Milí moji, jsou tu další Události PN! Samozřejmě vím, že dnes lidi v téhle zemi nezajímá nic než hokej. A to proto, že dnes Češi v hokejovém mistrovství zabojují o zlato a utkají se ve finále se Švýcarskem A přesto, že se autor tohoto článku v jednom z předchozích dílů přiznal k nevelkému zájmu o tenhle sport, přece jen musí přiznat, že našim samozřejmě taky drží palce.  

včera

Svět knihy Praha 2024

Svět knihy Praha 2024 přilákal na 60 tisíc návštěvníků

O třetinu navýšený program 29. ročníku mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha přilákal na Výstaviště Praha od čtvrtka 23. do neděle 26. května na 60 tisíc malých i velkých čtenářů. Mezi nejpopulárnější autory patřila dle očekávání manželská dvojice Alexandra a Alexander Ahndorilovi a irský romanopisec John Boyne. 

včera

Stav Putinovy armády: Rusové útočí na motocyklech, v buginách nebo s „želvími tanky"

Od napadení Ukrajiny utrpělo Rusko značné ztráty lidských sil, tak i vojenského vybavení. Vysoké ztráty nutí Moskvu nasazovat jednotky s improvizovaným vybavením, aby šetřila své omezené zdroje, jak jen to bude možné. Tato situace ukazuje slabost invazních sil, kterou mohou zastínit titulky o ruských postupech na různých frontách.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy