Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych v Dubaji nezaváhal, Rosol generálku před Davis Cupem nezvládl

Dubaj - Tomáš Berdych porazil na úvod turnaje v Dubaji francouzského tenistu Jérémyho Chardyho 7:6, 6:4 a jedna výhra ho dělí od mety 500 vítězství na ATP Tour. Naopak Lukáši Rosolovi, jenž by měl po Berdychovi příští týden převzít roli lídra v Davisově poháru, generálka na ostravský souboj s Australany nevyšla. Jeho přemožitelem byl stejně jako před týdnem v Marseille Ukrajinec Sergej Stachovskij.

Tomáš Berdych
zdroj: ABACA autor: Corinne Dubreuil

Berdych si v Dubaji zahrál loni i předloni finále a dnes za dalším úspěchem sice nevykročil drtivou výhrou, ale zvládl proti Chardymu klíčové míče. Francouz v prvním setu za stavu 5:4 podával, osmý tenista světa si však vzal brejk zpátky a tie-break získal jasně 7:2.

Ve druhé sadě se Berdychovi povedl skvělý obrat. Ve třetím gamu ze stavu 0:40 prolomil Chardymu servis a už měl průběh ve svých rukou. I potřetí soupeře ze čtvrté desítky pořadí ATP porazil, z toho podruhé právě na dubajském kurtu.

"Trochu jsem si to zkomplikoval, víc než obvykle," přiznal Berdych. "Ale důležité je, že jsem vyhrál poslední výměnu zápasu a prošel dál. Ne každý den se všechno povede perfektně," dodal.

Jubilejní 500. výhry může dosáhnout proti Italovi Simonu Bolellimu, na něhož narazí na turnaji po šesti letech. Vzájemnou bilanci včetně Davisova poháru vede česká jednička 3:2.

Zato Rosolovi se nedaří. Stachovskému podlehl před týdnem v 1. kole v Marseille a odveta mu nevyšla. Začal slibně, jenže pak diktoval hru rodák z Kyjeva žijící v Bratislavě a zápas zakončil čistou hrou. Rosol z letošních šesti zápasů vyhrál jediný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články