Škoda odhaluje vzhled konceptu velkého elektromobilu

foto Koncept Škoda Vision 7S.

Automobilka Škoda odhalí ve fyzické podobě svůj koncepční vůz Vision 7S předposlední srpnový den na speciální akci v Praze. Již nyní ale zveřejnila designové skici.

Koncept Škoda Vision 7S. Z nich je zřejmé, že automobil dostane zcela jiné linie a prvky, než jsou ty uplatňované na současných modelech mladoboleslavské automobilky. Například typická maska chladiče bude výrazně nižší. Naprosto jiný tvar pak dostanou světlomety. Na těch předních i zadních se uplatní motiv písmene T.

Ještě výraznější designový prvek se pak uplatní na spodních částech předního i zadního nárazníku. Půjde o sedm svislých lamel, přičemž ta prostřední je zvýrazněna oranžovou barvou.

Již dříve značka zveřejnila skici interiéru. Z nich vyplývá, že automobil bude schopen přepravovat na šesti sedadlech stejný počet dospělých cestujících. Sedmé místo je připraveno uprostřed pro ukotvení dětské autosedačky.

Palubní deska bude již připravena pro éru autonomního řízení. Zatím se ale volant odtáhne od řidiče pouze při zastávkách pro dobíjení nebo pro odpočinek.

Koncept Vision 7S je předobrazem reálného vozu, který se na trh dostane zřejmě v roce 2026. Půjde o největší model v nabídce značky a jeho délka přesáhne podle informací portálu Autonaelektřinu.cz hranici pěti metrů. Tak mohutné auto Škoda naposledy nabízela svým zákazníkům před druhou světovou válkou.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 9.05.2024 ČTK

Reklama

17°C

Dnes je čtvrtek 9. května 2024

Očekáváme v 17:00 16°C

Celá předpověď