Tinder má problémy. Nové uživatele už neláká

Nejpoužívanější seznamovací aplikace Tinder má po deseti letech provozu potíže nalákat nové uživatele. Generace narozená po začáku nového tisíciletí dává přednost jiným způsobům on-line seznamování, a Tinder proto v nové dekádě provozu plánuje inovace, kterými chce mladé lidi nalákat.

Tinder spustil svou aplikaci ve Spojených státech 12. září 2012 a mezi mladými lidmi hledajícími lásku nebo flirt si rychle našel oblibu. Aplikace uzpůsobená mobilním telefonům za sebou nechala podobné služby vytvořené pro obrazovky počítačů a uživatelům nabídla jednoduchý systém odmítnutí či schválení jedním pohybem palce při výběru potenciálních partnerů.

V roce 2021 klesly počty stažení Tinderu o pět procent na 70,7 milionu, píše list Financial Times. Oproti tomu podobné služby aplikace Bumble nebo dva roky starého projektu Thursday pozorují stabilní nárůst počtu uživatelů. Ačkoliv Tinder změnil strukturu vedení firmy nebo vsadil na virtuální setkávání, počet nových klientů se podle Garyho Swidlera, finančního ředitele společnosti Match Group, která Tinder vlastní, nevrátil na úroveň před pandemií covidu-19.

"Musíme lidem dát nový důvod, proč přijít do kategorie (seznamovacích aplikací), už nějakou dobu neměli nic nového a vzrušujícího," říká Swidler. Co se týče inovace, Tinder vsází na technologii metaverse, tedy futuristický digitální svět. Do aplikace také vnáší herní prvky a v posledních letech najal řadu vedoucích pracovníků od předních vývojářů jako Zynga nebo Electronic Arts. Reakce uživatelů například na virtuální měnu určenou k nákupům v rámci aplikace ale byla spíše odmítavá.

Výzvou pro Tinder zůstává, jak zaujmout takzvanou generaci Z. Přes 90 procent mladých lidí seznamovaní aplikace frustrují, uvádí specializovaná agentura YouthSight, a řada z nich po vztahu netouží - 40 procent respondentů uvedlo, že jsou bez partnera spokojení.

Tinder má špatnou reputaci kvůli kultuře zaměřené spíše na známosti na jednu noc než na dlouhodobý vztah, uvádí 24letá influencerka Millie Shieldsová. Podle Swidlera jde o stereotyp, kterého je těžké se zbavit, platforma se podle něj ale snaží soustředit na utvoření bezpečného a pozitivního prostředí. Tento rok například plánuje spustit předplatné zaměřené na ženy.

I přes kritiku zůstává Tinder i po deseti letech provozu nejpoužívanější seznamovací aplikací. Dostupný je ve 190 zemích světa včetně Česka a funguje ve více než 40 jazycích. Aplikaci si od uvedení trh stáhlo přes 530 milionů lidí.

Související

Ilustrační foto

Pákistán zablokoval seznamky Tinder a Grindr, jsou prý nemorální

Pákistán oznámil, že nechal zablokovat seznamovací aplikace Tinder a Grindr a tři další platformy, neboť prý nevyhovují místním zákonům. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž se jedná o další etapu v tažení proti internetovým poskytovatelům služeb, které úřady viní z šíření "nemorálního obsahu".

Více souvisejících

Tinder mobily

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

Jednotky izraelské armády porušují lidská práva, tvrdí USA. Zvažují sankce

Americké ministerstvo zahraničních věcí zjistilo, že pět izraelských bezpečnostních jednotek hrubě porušilo lidská práva Palestinců na Západním břehu Jordánu, ještě před vypuknutím války Izraele s palestinským radikálním hnutím Hamás v Pásmu Gazy v říjnu 2023.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy