Britská královna Alžběta II. zemřela v důsledku stáří, stojí v jejím úmrtním listu

Královna Alžběta II. zemřela v důsledku stáří. Stojí to v jejím úmrtním listě, jehož část ve čtvrtek zveřejnil skotský národní archiv. Veřejnost dostala další možnost se zesnulé panovnici poklonit, když byla na hradě Windsor otevřena kaple, v níž je od 19. září pohřbena.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Královna Alžběta II. na snímku z května 2010

Královna Alžběta II. na snímku z května 2010 | Zdroj: Reuters

Alžběta II. zemřela ve věku 96 let 8. září v 15.10 místního času na zámku Balmoral ve skotském Ballateru, potvrzuje úmrtní list, který nese podpis Alžbětiny dcery princezny Anne. Skotský generální matrikář Paul Lowe potvrdil, že úmrtí královny bylo zaevidováno ve skotské správní oblasti Aberdeenshire 16. září.

Stovky příznivců královské rodiny ve čtvrtek podle agentury AP vystály frontu před hradem Windsor, aby Alžbětě II. vzdaly hold. Poprvé od úmrtí panovnice také bylo veřejnosti otevřeno královské sídlo i s kaplí sv. Jiří, v níž byly pozůstatky královny uloženy do rodinné hrobky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme