Toyota ukazuje koncept dalšího elektromobilu

foto Koncept Toyota bZ Compact SUV Concept.

Toyota byla dlouhou dobu v oblasti čisté elektromobility poněkud zdrženlivá. Nyní ovšem začíná skutečnou ofenzívu vozů s tímto pohonem. Na autosalonu v Los Angeles představuje koncepční automobil s názvem Toyota bZ Compact SUV Concept.

Fotogalerie

Jedná se tedy o předobraz chystaného menšího crossoveru, který bude pohánět elektromotor využívající elektřinu z baterií.

Podle dobře informovaných zdrojů se minimálně v oblasti vnějšího designu jedná o model, který je už prakticky stejný jako ten, který pak bude ve velkých sériích sjíždět z výrobní linky. Svědčí o tom také fakt, že další informace o tomto modelu hodlá Toyota odtajnit již během letošního prosince.

Žádné rozměry, ani výkonové parametry zatím největší světová automobilka neodtajnila. Každopádně bude tento vůz menší než zatím jediná nabízená Toyota bZ4X.

Design působí hodně agresivně. Zejména příď je klínovitá, na bocích jsou výrazné ostré prolisy. Celou šířku přední i zadní části protíná světelná linka.

Interiér nepochybně dozná změn. Třeba futuristický volant bude nahrazen v sériovém modelu ovládacím prvkem s více klasickým tvarem. Jisté je ale využití ekologických materiálů, například na sedačkách nebo obložení interiéru.

Do roku 2030 hodlá mít v nabídce přibližně tři desítky plně elektrických vozů, z nichž pětice dostane do názvu kombinaci písmen bZ.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 9.05.2024 ČTK

Reklama

17°C

Dnes je čtvrtek 9. května 2024

Očekáváme v 03:00 6°C

Celá předpověď