Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slavia překvapivě klopýtla v Teplicích, Řezníček sestřelil Baník a Olomouc pokračuje v remízách

Nečekaná ztráta, navíc na půdě soupeře, který se v novém kalendářním roce trápí. Slavia zaváhala ve 20. kole první ligy v Teplicích, kde jen remizovala 1:1. Znovu se činil překvapivý lídr soutěže o nejlepšího střelce ročníku Jakub Řezníček, jenž dvěma brankami zařídil výhru Zbrojovky 2:1 nad Baníkem. Olomoucká Sigma si připsala už čtvrtou remízu v řadě, tentokrát na hřišti Slovanu Liberec 2:2. První jarní vítězství vybojovala Mladá Boleslav, která vyhrála v Hradci Králové 1:0.

Teplice – Slavia 1:1

Sešívaní nezvládli duel na severu Čech a v boji o titul zaváhali. Přitom Teplice na jaře třikrát prohrály a vstřelily jen jednu branku. Tentokrát však proti favoritovi otevřel skóre teenager Tadeáš Vachoušek už po třech minutách a poslal Teplice do vedení.

"Zakončení jeden na jednoho mám dobré, po tátovi," řekl s úsměvem mládežnický reprezentant. "Soupeře jsme určitě zaskočili, první půli jsme je k ničemu nepustili," podotkl Vachoušek.

Severočeši dlouho Pražany trápili, ale nadějný stav neudrželi. Remízu pro Slavii zařídil Stanislav Tecl čtvrthodiny před koncem z pokutového kopu. Ještě předtím Mick van Buren stejnou příležitost v 60. minutě neproměnil. Slávisté tak nenavázali na tři jarní úspěchy a před Plzní, která má zápas k dobru, mají dvoubodový náskok.

Trenér Jindřich Trpišovský zareagoval ještě před pauzou dvojitým střídáním. "V průběhu první půle jsme byli hodně malátní. Koledovali jsme si i o druhý gól. Nejvíc nás mrzí reakce týmu po obdržené brance, i proto ty brzké změny," vysvětlil.

V Teplicích přišla na utkání s lídrem tabulky vysoká návštěva více než deseti tisíc diváků. V předminulém kole přitom na ostravský Baník dorazilo jen zhruba 2500 lidí. Slavia se pokusí zaváhání napravit v dalším duelu proti Slovácku, Teplice čeká záchranářský souboj s Jabloncem.

FK Teplice – Slavia Praha 1:1 (1:0)

Branky: 3. Vachoušek - 74. Tecl z pen. Rozhodčí: Klíma - Nádvorník, Machač - Kocourek (video). ŽK: Dramé, Mareček - Schranz, Traoré, Olayinka. Diváci: 10 053.

Teplice: Grigar - Hora, Chaloupek, Mičevič (75. Žák) - Hyčka, Mareček, Dramé, Urbanec - Trubač - Gning, Vachoušek (79. Pleštil). Trenér: Jarošík.

Slavia: Kolář - Pech (36. Hronek), Ogbu, Santos, D. Jurásek - Traoré (72. Holeš), Provod (46. Tecl) - Olayinka, Schranz (46. M. Jurásek), Ewerton (36. Zafeiris) - Van Buren. Trenér: Trpišovský.

Zbrojovka Brno – Baník Ostrava 2:1

S jarními výsledky v Ostravě rozhodně nemůže panovat spokojenost. Jediná ostravská výhra se urodila v utkání s trápícími se Teplicemi a zlepšení nepřišlo ani v duelu s Brnem. Ten rozhodl dvěma brankami Jakub Řezníček, který tak má na svém kontě v letošní sezoně už 13 přesných zásahů.

O snížení na jednobrankový rozdíl se sice deset minut před koncem postaral svým prvním ligovým gólem v kariéře Matěj Šín. To bylo ale ze strany Baníku vše a tři body tak zůstaly v Brně.

Svěřenci trenéra Richarda Dostálka tak zdolali Slezany i podruhé v sezoně nejvyšší soutěže. Ostravané prohráli druhé kolo za sebou a venku v lize nevyhráli 15 z posledních 16 duelů. V neúplné tabulce mají oba týmy shodně 24 bodů.

"V duelu byly emoce, ne všechno se nám povedlo, vedli jsme zápas podle sebe. Počítali jsme s tím, že se dostaneme pod tlak. V závěru jsme hodně trnuli, ale dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Získali jsme klíčové body z toho pohledu, že jsme dlouho nevyhráli. Po psychické stránce je to dobře, že jsme nepříznivou sérii zlomili," hodnotil Dostálek.

Policie na zápase zajistila v domácím sektoru dva lidi kvůli podezření z použití pyrotechniky. Zadokumentované má i protiprávní jednání v prostoru pro hosty. "V průběhu 2. poločasu došlo několikrát k použití pyrotechniky. V domácím sektoru jsme zajistili dva podezřelé. Protiprávní jednání v prostoru hostí máme zadokumentováno a v příštích dnech záznamy s ostravskými kolegy vyhodnotíme a následně přijmeme potřebná opatření," uvedli policisté.

Zbrojovka Brno – Baník Ostrava 2:1 (1:0)

Branky: 9. a 65. Řezníček - 80. Šín. Rozhodčí: Machálek - Horák, Mojžíš - Batík (video). ŽK: Endl, Berkovec, Šural - Pojezný, Plavšič, Juroška, Fleišman. Diváci: 6814.

Brno: Berkovec - Koželuh, Šural, Mohamed Tijani, Granečný - Texl (90.+4 Hlavica), Endl - Alli (78. Pachlopník), Ševčík (78. Rogožan), Hladík (78. Blecha) - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Ostrava: Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Kaloč - Cadu (66. Jaroň), Buchta (66. Šín), Boula (61. Muhamed Tijani), Plavšič - Klíma. Trenér: Hapal.

Slovan Liberec – Sigma Olomouc 2:2

Domácí Liberec se v utkání dostal velmi rychle do vedení, když se už ve 2. minutě trefil Lubomír Tupta. Jenže Olomouc se dokázala poměrně rychle vrátit do zápasu díky pokutovému kopu, jejž proměnil Mojmír Chytil.

Ve druhé půli se prosadil olomoucký Jan Navrátil a zdálo se, že Sigma by poprvé na jaře mohla uhrát jiný výsledek než remízu. Těmto nadějím ale udělal konec svým gólem v 80. minutě Lukáš Červ a i čtvrté jarní utkání Olomouce tak skončilo dělbou bodů.

Sigma se Slovanem bodovala podesáté z posledních 11 vzájemných ligových duelů, na konci listopadu s ním ale prohrála 1:4 v domácím poháru. Severočeši zvítězili v jediném z posledních pěti kol. "Myslím, že nakonec je remíza zasloužená a spravedlivá. Cením si toho, že jsme šli za vyrovnáním, pomohla nám střídání. Po vyrovnání jsme byli my těmi, kteří chtěli více vyhrát, ale bohužel už jsme další branku nepřidali," uvedl Luboš Kozel, trenér Liberce.

"Z mého pohledu dramatické a vyrovnané utkání. Pro diváky bylo zajímavé, byly v něm zvraty. Myslím, že byly pasáže, kdy měl navrch Liberec, pasáže, kdy jsme měli navrch my. Konečná remíza odpovídá průběhu na hřišti, ale jsem trochu zklamaný, byť musím respektovat sílu Liberce. Ve chvíli, kdy jsme dali na 2:1, jsem věřil, že to už zvládneme. Liberec jsme do ničeho nepouštěli. Škoda laciného gólu na 2:2, byla to střela na střed branky," postěžoval si trenér Olomouce Václav Jílek.

Slovan Liberec – Sigma Olomouc 2:2 (1:1)

Branky: 2. Tupta, 78. Červ - 20. Chytil z pen., 55. Navrátil. Rozhodčí: Křepský - Dobrovolný, Vyhnanovský - Starý (video). ŽK: Vliegen - Breite, Vraštil, Zlatohlávek. Diváci: 1458.

Liberec: Vliegen - Plechatý, Prebsl, Purzitidis - Ghali (46. Rondič), Valenta (90.+1 Varfolomejev), Červ (90.+1 Polyák), Preisler - Frýdek (60. Doumbia), Tupta - Olatunji (60. Kozák). Trenér: Kozel.

Olomouc: Trefil - Zifčák (46. Poulolo), Vraštil, Beneš, Sláma (83. Zmrzlý) - Ventúra (71. Greššák), Breite - Navrátil, Růsek (36. Matoušek), Zorvan - Chytil (71. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Hradec Králové – Mladá Boleslav 0:1

Mladoboleslavští čekali na ligovou výhru od 12. listopadu, kdy si poradili s Jabloncem. Nakonec se jí dočkali v mladoboleslavké Lokotrans Aréně, kde byli ale jako domácí vedeni Hradečtí. O výhře 1:0 rozhodl premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Vasil Kušej. "Votroci" v roli domácích počtvrté za sebou v lize nebodovali.

V utkání aktivní útočník Kušej se trefil tři minuty po pauze. Míč po Suchomelově centru propadl na zadní tyč a zimní posila z druholigového Prostějova tvrdou ranou otevřela skóre. V 70. minutě, kdy pomalu začal sílit tlak Východočechů, získal Kušej míč na hranici vlastní šestnáctky, během působivého sóla přes celé hřiště obešel dva protihráče, jenže ztroskotal na výborném hradeckém gólmanovi Bajzovi.

"Votroci" ze závěrečného tlaku Šedu v brance Boleslavi prakticky neohrozili a doma v nejvyšší soutěži na sedmý pokus Boleslavi poprvé podlehli. "Určitě zasloužené vítězství domácích, kteří byli v zápase povětšinou lepší. Snahu hráčům nemůžu upřít, i když bych si asi představoval víc vyhraných soubojů, větší sběr odražených míčů," posteskl si trenér Hradce Miroslav Koubek.

"Důležitá výhra v tom, že po třech zápasech, kdy jsme získali jenom bod, se začnete v tabulce propadat. My se rozhodně nechceme propadnout do spodních pater," prohlásil mladoboleslavský lodivod Pavel Hoftych.

FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)

Branka: 48. Kušej. Rozhodčí: Orel - Kotík, Bureš - Berka (video). ŽK: Kušej (M. Boleslav). Diváci: 1079.

Hradec: Bajza - Čihák, Ševčík (39. Klíma), Leibl - Gabriel, Rada (62. Trusa), Kodeš, Novotný (62. Kučera) - Smrž - Matěj Koubek (83. Dvořák), Kubala (62. Pudhorocký). Trenér: Miroslav Koubek.

M. Boleslav: Šeda - Šimek, Karafiát, Suchý - Suchomel, Kubista, Matějovský (78. Žitný), Fulnek - Mareček (84. Škoda) - Kušej (72. Jawo), Ladra (72. Skalák). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články