Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Česko

Ovčáček jako trpaslík, ovečka i šašek. Hradní mluvčí draží artefakty z kanceláře

Jiří Ovčáček draží předměty ze své kanceláře. (2. března 2023) foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček si pomalu balí věci. Na svůj Twitter sdílel předměty ze své kanceláře, které by rád vydražil. Nechybí mezi nimi Ovčáček jako loutka, šašek či trpaslík. Podmínku má odcházející mluvčí jedinou. Předmět dostane kupující, který nabídne nejvyšší částku a pošle ji jako dar na pomoc Ukrajině.
  10:59

„Milí přátelé, nabízím pár artefaktů ze své kanceláře... Podmínkou je dar na libovolný účet na pomoc Ukrajině,“ píše mluvčí Miloše Zemana na svém Twitteru. Lidé si mohou zakoupit loutku Ovčáčka jako ovečky, šaška nebo Ovčáčka-trpaslíka. Mluvčí se zbavuje i dvou psacích strojů.

Předmět obdrží ten, kdo slíbí nejvyšší dar. Zájemci mají čas psát mluvčímu do zpráv do pátečního poledne, kdy se dražba uzavře.

Který z Ovčáčkem nabízených artefaktů byste si pořídili?

celkem hlasů: 740

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00čtvrtek 9. března 2023. Anketa je uzavřena.

Žádný658
Ovčáčka-šaška39
Ovčáčka-trpaslíka16
Modrý psací stroj10
Ovčáčka-ovečku9
Všechny5
Šedý psací stroj3

Ovčáček se v posledních dnech otevřel médiím a v rozhovorech reflektuje své téměř desetileté působení na Hradě. „Já byl takový pes obranář pana prezidenta,“ pronesl v jednom z nich.

V pořadu Spotlight řekl, že ve své komunikaci nevidí problém. Současně ale uznal, že v některých případech se měl jako mluvčí mírnit. Například při slovech o „mediální žumpě“ nebo při jiných výpadech proti novinářům. „Někdy jsem měl ubrat plyn. Stydím se za to,“ přiznal.

O jeho dalším působení ještě není rozhodnuto. „Přál bych si, kdybych si alespoň pár týdnů mohl odpočinout. Život je boj,“ dodal Ovčáček.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...