Kreml popírá ruské vměšování do tureckých voleb. Moskvu nařkl Kilicdaroglu

Kreml v pátek odmítl obvinění, že se dezinformacemi snaží ovlivnit výsledek tureckých prezidentských voleb. Rusko nařkl ze šíření tzv. deepfake videí Kemal Kilicdaroglu, hlavní soupeř současné hlavy státu Recepa Tayyipa Erdogana.

"Taková tvrzení odmítáme," vzkázal mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov podle serveru Moscow Times s tím, že o vměšování nemůže být řeč. "Pokud mu někdo poskytl takové informace, jde o lháře," dodal a připomněl dobré bilaterální vztahy s Ankarou. 

Na stížnost opozičního kandidáta Kilicdaroglua upozornila také agentura Bloomberg. Hlavní Erdoganův soupeř, který je podle průzkumů před prvním kolem prezidentské volby ve vedení, se na twitteru obrátil na "ruské přátele".

"Stojíte za těmi montážemi, konspiracemi, deep fake a nahrávkami, které byly včera odhaleny. Pokud stojíte o naše přátelství i po 15. květnu, dejte ruce pryč od tureckého státu. Stále preferujeme spolupráci a přátelství," vzkázal Kilicdaroglu. 

Související

Více souvisejících

Dmitrij Peskov Kemal Kiliçdaroglu volby v Turecku Rusko Turecko

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Zleva: Frank Lowenstein, John Kerry, Benjamin Netanjahu, Yossi Cohen

"Nechcete ohrozit svou rodinu." Bývalý šéf izraelského Mossadu údajně vyhrožoval hlavní prokurátorce ICC

Bývalý šéf izraelské tajné služby Mossad, Yossi Cohen, údajně vyhrožoval bývalé hlavní prokurátorce Mezinárodního trestního soudu (ICC), Fatou Bensoudové. Na několika tajných schůzkách na ni údajně vyvíjel nátlak, aby zastavila vyšetřování Izraelců kvůli podezření z válečných zločinů a zločinů proti lidskosti na okupovaných palestinských územích. Uvedl to deník The Guardian, který se odvolává na vysoce postavené izraelské zdroje.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Shein, ilustrační fotografie

Výrobky Shein mohou být zdraví nebezpečné, oznámil Soul

Obří singapurská online společnost zaměřující se na levnou módu prodávanou skrze e-shop, podobně jako Tema a Alibaba, si stále více zasluhuje nechtěnou pozornost kvůli svým prodejním praktikám, vykořisťovatelské pracovní politice a možnému poškození životního prostředí.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

Radoslaw Sikorski

Polsko nevylučuje vyslání svých vojáků na Ukrajinu

Polsko by nemělo vyloučit vyslání vojáků na Ukrajinu, uvedl polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski v rozhovoru, který zveřejnil polský deník Gazeta Wyborcza. Nespecifikoval však, jakou roli by polští vojáci na Ukrajině mohli plnit.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Čapí hnízdo je areál, který se nachází v části obce Dvůr Semtín v katastrálním území Tomice u Votic v obci Olbramovice ve Středočeském kraji, na okraji Přírodního parku Džbány-Žebrák. Areál staveb, určený k rekreačním a odpočinkovým účelům, vlastní podle zdrojů prostřednictvím několika firem politik a podnikatel Andrej Babiš.

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo je definitivně u konce

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo definitivně končí odkladem. Pražské vrchní státní zastupitelství do případu podle informací České televize už podruhé nezasáhne. Policie případ, ve kterém šlo o podezření z daňových úniků, v březnu odložila. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Borrell: Ukrajina podle válečného práva může útočit na Rusko

Šéf diplomacie EU Josep Borrell v úterý požádal členské země, aby vyvážily obavy z eskalace konfliktu s potřebou Ukrajiny bránit se. Kyjev má podle něj právo použít západní zbraně k zasahování cílů v Rusku. Informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy