Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Český tým trénoval bez Sedláka. Útočník se zranil v duelu s Lotyšskem

Většina českých hokejistů se po úterním volném dnu vrátila v Rize k tréninku před čtvrtečním utkáním se Slovinskem. Na ledě opět scházel Filip Chytil, nově se ale neukázal ani další útočník Lukáš Sedlák. Ten utrpěl v utkání s Lotyšskem zranění v dolní části těla a o jeho dalším startu na šampionátu rozhodne aktuální stav.

Je nám líto, video expirovalo.
Sedlákovo zranění v utkání s Lotyšskem

Právě Sedlák útočníka New Yorku Rangers Chytila nahradil v pondělním utkání proti domácímu Lotyšsku (3:4 v prodloužení) v elitní formaci mezi Dominikem Kubalíkem a Romanem Červenkou.

"Lukáš Sedlák v zápase s Lotyšskem utrpěl bolestivé poranění v dolní části těla a dostal dva dny volno. Během nich jsme s fyzioterapeuty pracovali na jeho zranění a dál uvidíme podle jeho aktuálního zdravotního stavu," řekl po tréninku lékař týmu Antonín Chochola.

Sedlák se zranil pravděpodobně po zásahu pukem, o závažnosti zranění napoví příští dny. Český tým má zaplněnou pětadvacetičlennou soupisku, ale v případě vážného zranění hráče a vyřazení pro zbytek turnaje může po odsouhlasení lékařské dokumentace ze strany Mezinárodní hokejové federace povolat náhradníka.

Na ledě dnes naopak nechyběl útočník Filip Chlapík, který po zranění v horní části těla po zákroku slovenského obránce Patrika Kocha z pátečního úvodního utkání už absolvoval úterní dobrovolný trénink s Chytilem. Připravovali se sami s videotrenérem Jiřím Horáčkem a Chytil se po zranění v obličeji v druhé části tréninku už necítil dobře.

Chytila zranil zásahem hokejkou v nedělním utkání s Kazachstánem obránce Danil Butěnko. Český hráč absolvoval úterní trénink s celoobličejovým krytem. Ve středeční plné přípravě týmu před duelem se Slovinskem chyběl.

"Absolvoval individuální trénink, kde měl bolesti v oblasti obličeje, proto jsme jeho zátěž ubrali. Dneska měl pouze trénink na suchu a v následujících dnech ho zkusíme opět vrátit do větší zátěže," doplnil Chochola.

Nejnadějněji vypadá Chlapíkův stav po zranění. Trénink absolvoval s mužstvem v plné zátěži. "Samozřejmě se u něj ještě projevují zranění z prvního zápasu, ale trénink absolvoval celý bez většího omezení," prohlásil lékař národního týmu.

Bez celoobličejového krytu už trénoval útočník Jiří Smejkal, který kvůli vyraženým zubům a zlomenině čelisti ze čtvrtečního tréninku odehrál s ochranou první tři zápasy. "Spolu jsme vyhodnotili situaci, že už může začít hrát bez krytu. Horní čelist je poměrně složitá kost a má několik výběžků. Jirka utrpěl částečnou zlomeninu jednoho z nich. Není poškozena celá čelist, ale jen část, kterou má zafixovanou," dodal Chochola.

Český tým ve středu trénoval v tomto složení:

Hrubec, Langhamer, Vejmelka - Kundrátek, Kempný, Košťálek, T. Dvořák, J. Zbořil, Jordán, Knot, Němeček - Kubalík, M. Špaček, Červenka - Tomášek, Sobotka, Flek - O. Beránek, Černoch, Smejkal - M. Kaut, D. Voženílek, Chlapík. V přesilovkách bylo složení Košťálek, Červenka, Špaček, Sobotka, Černoch a Kempný, Kubalík, Tomášek, Smejkal a Chlapík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články