Hlavní obsah

Kolaps na D1 u Brna trvá celý den, obří kolona sahá až na Vysočinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 u Brna se ve čtvrtek tvoří dlouhé popojíždějící kolony. Táhnou se od moravské metropole až na Vysočinu, střídavě se stojí a jede. Dopoledne bylo zdržení uvedeno i na více než dvě hodiny. Na objízdných trasách komplikují dopravu nehody. Za dopravní kolaps přitom nemůže žádná mimořádná událost, pouze velký provoz.

Kolony u Brna v 9:45 h.Video: Ředitelství silnic a dálnic ČR

 
Článek

Po dálnici se pohybovaly vozy údržby a dopoledne komplikovala provoz v Brně nehoda osobního a nákladního vozidla na 196. kilometru. Později se ale situace zlepšila, kolony se nicméně stále tvoří už od 162. kilometru.

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je nesouvislá kolona mezi 164. a 195. kilometrem. Po deváté hodině dopoledne odhadovaly telemetrické systémy zdržení na několik desítek minut. V jednu hodinu odpoledne bylo zdržení stále asi hodinu.

„Od ranních hodin jihomoravští policisté na dálnici D1 zaznamenali kolonu pomalu jedoucích vozidel, ta místy dosahovala až 30 kilometrů, a to až na Vysočinu. Vytvořila se vlivem hustého provozu, kdy na nejvytíženější tepně jsme nezaznamenali žádné mimořádné události ani žádné významné dopravní nehody,“ řekl ČTK mluvčí policie Petr Vala.

Foto: ŘSD

Zdržení na D1 před Brnem bylo ve čtvrtek ráno odhadováno na dvě hodiny.

S kolonami na D1 u Brna se v poslední době setkávají řidiči pravidelně. ŘSD pracuje na rozšíření na tři pruhy.

Foto: ŘSD

Kolona na 185. kilometru D1.

Rekonstrukce D1 je nekvalitní, konstatoval NKÚ

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám