Pondělí 3. června 2024
Svátek slaví Tamara, zítra Dalibor
Oblačno, déšť 21°C

Výstraha meteorologů: Hrozí silné bouřky a přívalové deště. Sledujte radar Blesku

Na jih Česka se ženou silné bouřky
Na jih Česka se ženou silné bouřky
Hasiči bojují s následky bouřek v Moravskoslezském kraji. (23.5.2023)
Hasiči bojují s následky bouřek v Moravskoslezském kraji. (23.5.2023)
19
Fotogalerie >
Diskuze (5)

Jih a jihozápad Čech dnes odpoledne a večer zasáhnou silné bouřky, při kterých může v úhrnu napršet kolem 30 milimetrů srážek. Po dočasném uklidnění se bouřky do oblasti vrátí ve středu odpoledne, kdy se budou ojediněle objevovat také na Českomoravské vrchovině a na jihu a východě Moravy. ČTK to dnes sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který upozornění před bouřkami zveřejnil také na svém webu.

Upozornění před silnými bouřkami od dnešního poledne do 20:00 pro Jihočeský kraj a Klatovsko v Plzeňském kraji. Před 15:00 meteorologé uvedli, že žádné extrémně silné bouřky ještě nezaznamenali.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Ve středu od 12:00 do 20:00 by s nimi měli počítat jak obyvatelé jihu Čech, tak i lidé na Vysočině, v Jihomoravském a Zlínském kraji, na jihu Olomouckého kraje a jihovýchodě Moravskoslezského kraje.

Vzhledem k očekávanému přívalovému dešti se mohou podle meteorologů místy rozvodnit malé toky a voda může zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy.

S ohledem na nynější nasycení půdy na Šumavě a Novohradských horách mohou srážky způsobit významnější povrchový odtok, dodal ČHMÚ.

Video se připravuje ...
Video Jak dokážete sami předpovědět bouřku podle vývoje oblaků - Videohub

Doporučujeme

Články odjinud
Jdi na hlavní stránku Blesk.cz