Hlavní obsah

Papeže Františka pustili z nemocnice, rekonvalescence ale prý bude dlouhá

Novinky, Vít Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Stav hlavy římskokatolické církve papeže Františka je podle operujícího chirurga Sergia Alfieriho po operaci kýly, která proběhla minulý týden, „dobrý“. Pontifika ale čeká delší rekonvalescence, zahraniční program má naplánovaný až na srpen.

Papež po devíti dnech opustil nemocniciVideo: Reuters

 
Článek

„Ještě žiju.“ To byla první slova, která řekl papež František směrem k davu věřících, kteří na něj čekali po propuštění z římské nemocnice Gemelli.

Nejvyšší představitel římskokatolické církve se nyní bude zotavovat po operaci z minulého týdne.

Podle lékařů se sice nejednalo o urgentní zákrok, zotavení ale podle listu La Repubblica bude trvat řadu týdnů. I vzhledem k pokročilému věku papeže, kterému je 86 let.

Foto: Reuters

Papež po devíti dnech opustil nemocnici

Před návratem do Vatikánu se papež pomodlil v římské bazilice Santa Maria Maggiore a vyjádřil také „velmi velkou bolest“ nad smrtí desítek migrantů, kteří v minulých dnech utonuli ve Středozemním moři.

Podle Vatikánu by se pontifik měl začátkem srpna vydat do Portugalska, koncem téhož měsíce pak pojede na vůbec první návštěvu Mongolska.

Papež František se podrobil tříhodinové operaci

Svět

Papež se po operaci dobře zotavuje, ale v nemocnici zůstane i příští týden

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám