Čeští kajakáři navázali v Tacenu na úspěchy z Prahy. Závod vyhrál Prskavec, Přindiš byl druhý

Vodní slalomář Jiří Prskavec vyhrál na Světovém poháru ve slovinském Tacenu závod kajakářů a zopakoval vítězství z Prahy. Olympijský vítěz z Tokia si připsal druhé letošní prvenství a vede i celkovém pořadí. Vít Přindiš původně skončil desátý, po zrušení padesátisekundové penalizace se ale posunul na druhé místo za Prskavce.

Tacen (Slovinsko) (Aktualizováno: 14:14 17. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec

Kajakář Jiří Prskavec | Foto: Iva Roháčková

Čeští reprezentanti byli nejúspěšnější i v semifinále, kde si pořadí prohodili. Prskavec v něm zaostal o 1,66 sekudy. Do finále nepostoupil pouze Jakub Krejčí, který si ve druhé polovině trati připsal čtyři trestné sekundy a propadl se na 30. místo.

,Skvělá atmosféra, perfektní organizace.‘ Zahraniční závodníci chválí Světový pohár v pražské Troji

Číst článek

Olympijský vítěz z Tokia Prskavec projel ve finále trať ve slovinském středisku čistě a měl i nejrychlejší čas.

Přindiš hned v úvodu chyboval, ale původní padesátisekundovou penalizaci z první branky mu rozhodčí po dojetí zrušili. Úřadující mistr světa se posunul hned za Prskavce.

„Chtěl jsem vystoupit z lodi a jít pryč, to byl nejhorší možný začátek! V semifinále jsem to projel krásně a cítil se dobře, ale ve finále jsem první bránu projel těsně, druhou jsem štouchl... Hodil jsem to ale za hlavu, snažil jsem se to dojet co nejlépe. V cíli jsem byl smutný, ale když jsem vyšel schody, ostatní závodníci mi už hlásili, že pedástka je pryč,“ řekl Přindiš Radiožurnálu.

Zatímco Prskavec v Tacenu zopakoval loňské prvenství, Přindiš se ve Slovinsku dostal na stupně vítězů v SP poprvé v kariéře. Celkovým osmým triumfem v seriálu se Prskavec na Přindiše dotáhl.

Oba si polepšili i v průběžném hodnocení SP – Prskavec po třech závodech vede, Přindiš je třetí. Mezi oběma Čechy je Ital Giovanni De Gennaro, který v sobotu dojel šestý.

Veronika Vojtová si oproti semifinále o dvě příčky polepšila a skončila osmá. Vyhrála hvězdná Australanka Jessica Foxová, jež si spravila chuť po pátečním nevydařeném finále na kanoi.

Výsledky SP ve vodním slalomu v Tacenu

Muži: 1. Prskavec 85,02 (0 tr. sekund), 2. Přindiš (oba ČR) -4,44 (2), 3. Oschmautz (Rak.) -5,03 (0), ...v semifinále 30. Krejčí (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Prskavec 163, 2. De Gennaro (It.) 152, 3. Přindiš 144, ...8. Krejčí 98.

Ženy: 1. J. Foxová (Austr.) 96,22 (0), 2. Usová (Ukr.) -2,69 (0), 3. Liliková (Něm.) -2,70 (0), ...8. Vojtová -8,22 (0), v semifinále 25. M. Satková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Liliková 141, 2. J. Foxová 133, 3. Zwoliňská (Pol.) 132, ...10. Fišerová 80, 11. Hilgertová 77, 24. A. Galušková 43, 29. Vojtová 38, 46. M. Satková 15, 79. Nesnídalová (všechny ČR) 2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme