Když hledáte levnou letenku, je dobré nevědět kam, radí bloggerka a cestovatelka Tereza Schindlerová

20. červen 2023

„Vyjela jsem poprvé jako au pair do Francie. Pak jsem byla na brigádě na Maltě, na Madeiře,…“ vypočítává cestovatelka, která dnes na svém blogu radí, jak cestovat za babku. Kde vznikl první impuls cestovat jinak? Má vyhlédnuté destinace, kam by se chtěla podívat? A co cestování s dětmi? Nemá o ně strach? Umí si zabalit dobře a rychle? Jaká je její práce koučky?

„Nedovedu si představit, že bych někam jela s cestovní kanceláří. Asi bych si připadala jako vězeň. My jsme zvyklí někam přijet, nemít žádný plán či seznam míst, které chceme vidět. Nás baví objevovat,“ vypráví autorka blogu Jak cestovat za babku.

Létat po světě se dá levně, pokud si dovolíte improvizovat. „Někdy je dobré nevědět kam. Řekněte si třeba jen, že někam za teplem,“ radí Tereza Schindlerová. „Častou chybou lidí taky je, že kupují letenku přes zprostředkovatele a ne přímo od letecké společnosti. A létejte z okolních letišť, třeba z Berlína nebo Vídně. Parkování obvykle nestojí tolik.“ 

S manželem občas soutěží, kdo sežene levnější letenku. „Občas si dáváme letenku jako překvapení, kdy ten druhý neví, jaká je cílová destinace. Manžel je ale fanda do létání, takže pozná aerolinku, vidí gate, takže už zhruba ví, kam to bude.“

Chce podobná improvizace odvahu? „Když to děláte často, tak v tom získáte rutinu. Míň se bojíte, ale pořád je to dobrodružství,“ uzavírá bloggerka a cestovatelka Tereza Schindlerová.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související