Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vadlejch se Staňkem vyměnili Ostravu za Lausanne, čeká je další mítink Diamantové ligy

Nejlepší čeští atleti, oštěpař Jakub Vadlejch a koulař Tomáš Staněk, nebudou po úterní Zlaté tretře v Ostravě scházet na dalším mítinku Diamantové ligy, který se uskuteční v Lausanne. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Vadlejch vyhrál pět ze šesti letošních závodů, jichž se zúčastnil. Naposled triumfoval na Zlaté tretře, kde byl ale rozladěn z výkonu 81,93 metru. V Lausanne by se měl po svalovém zranění vrátit olympijský vítěz Níradž Čopra, který je v tomto roce jediným přemožitelem českého reprezentanta. Na Diamantové lize v Dauhá porazil stříbrného olympijského medailistu o čtyři centimetry.

Staněk, jenž si v Ostravě vyrovnal sezonní maximum 21,71 metru, se znovu utká se světovým rekordmanem Ryanem Crouserem. Hvězdný Američan bude v letošní Diamantové lize debutovat. Ve startovní listině neschází ani Novozélanďan Tom Walsh nebo halový mistr Evropy Zane Weir. Na minulém mítinku Diamantové ligy ve Florencii skončil Staněk třetí, což byla jeho první medaile v elitním seriálu od roku 2017.

Na patnáctistovce se střetnou Jakob Ingebrigtsen a Lamecha Girma. Oba zazářili v Paříži, kde norský běžec zaběhl nejrychlejší dvě míle v historii a Etiopan Girma překonal světový rekord na 3000 metrů překážek. V Oslu pak Ingebrigtsen posunul evropský rekord na 1500 metrů na 3:27,95.

Pozici nejrychlejší ženy této sezony bude hájit Marie-Josée Ta Louová z Pobřeží Slonoviny, která vyhrála mítinky ve Florencii i Oslu. V norské metropoli vylepšila letošní světové maximum v běhu na 100 metrů na 10,75 sekundy. V Lausanne nebudou na stovce startovat žádné Američanky ani Jamajčanky, takže je favoritkou na další triumf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články