Šimon Němec z Mladé Boleslavi stíhá v přípravném utkání Oscara Flynna z Liberce.

Šimon Němec z Mladé Boleslavi stíhá v přípravném utkání Oscara Flynna z Liberce. | foto: ČTK

Hokejisté Liberce na úvod přípravy jasně přehráli Mladou Boleslav

  • 0
Hokejisté Liberce a Mladé Boleslavi dnes jako první změřili síly během přípravy extraligových klubů na novou sezonu. Souboj dvou nedalekých rivalů vyzněl jednoznačně pro domácí Bílé Tygry, kteří zvítězili 4:0. Při premiéře v dresu Severočechů vychytal čisté konto Dávid Hrenák.

Po bezbrankové úvodní třetině se Liberečtí před takřka 1700 diváky prosadili ve druhém dějství hned třikrát. Na začátku třetí části pak dovršil výsledek Oscar Flynn, jenž přišel pod Ještěd před rokem právě z Mladé Boleslavi. V dnešním utkání dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci. O zbývající dva zásahy se postarali čerstvě osmnáctiletý junior Jaromír Pérez a slovenský obránce Rayen Petrovický.

Jednadvacetiletý rodák ze švýcarské Bellinzony, který je synem asistenta trenéra Olomouce Róberta Petrovického a vnukem bývalého úspěšného kouče Vladimíra Vůjtka staršího, je v klubu na zkoušce do konce srpna a usiluje o smlouvu. Liberečtí o tom informovali na sociálních sítích.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky: 24:26 Flynn (Budík), 25:37 Pérez (Faško-Rudáš), 30:28 Petrovický (Rychlovský, Flynn), 40:09 Flynn. Rozhodčí: Hribik, Veselý – Kajínek, Pohůnek.. Diváci: 1667.

Bílí Tygři Liberec Hrenák (Král) – Budík, Dvořák, Kolmann, Petrovický, Šedivý, Aubrecht – Klíma, Pérez, Faško-Rudáš – Flynn, Najman (C), Rychlovský (A) – Dlouhý, Šír (A), Mucha – Pekař, Plos, Gajda.

BK Mladá Boleslav Stuchlík (Růžička) – Jeřábek, Čech, Bernad (C), Štibingr, Moravec, Křepelka, Němec – Šmerha (A), Fořt, Suchý (A) – Gardoň, Hradec, Malínek – Vlasák, Závora, Stránský – Simon, Půček, Polák.

,

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 probíhá od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým hraje v pražské základní skupině, kde jsou dále Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.