Kodaň - Sparta 0:0. Pražané v boji o Ligu mistrů uhráli remízu v Dánsku, dvakrát je zachránilo břevno

Fotbalisté Sparty vstoupili do kvalifikace o základní skupinu Ligy mistrů remízou 0:0 na hřišti FC Kodaň. Pražané ustáli v prvním utkání 3. předkola několik velkých šancí soupeře, který dvakrát trefil břevno. Odveta se odehraje v úterý 15. srpna.

sledovali jsme online Kodaň (Aktualizováno: 21:53 8. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Zelený v zápase s Kodaní

Jaroslav Zelený v zápase s Kodaní | Zdroj: Profimedia

Kouč Brian Priske udělal při návratu do své rodné země minimální změny v sestavě oproti zápasu s Pardubicemi. Jan Mejdr nahradil na pravém beku Tomáše Wiesnera, namísto Vitíka se pak vrátil uzdravený Sorensen.

Dánští mistři měli od začátku zápasu na kopačkách míč častěji, Sparta organizovaně a aktivně bránila a domácí do blízkosti své brány takřka nepouštěla. Naopak sami Pražané mohli udeřit jako první, rychlý protiútok se dostal přes Birmančeviče k Haraslínovi, ten postupoval sám na gólmana, ale při pokusu ho obejít ztratil míč.

Kodaňští začali ožívat a první vlaštovku na novou sparťanskou jedničku Vindhala vyslal Goncalves. Gólman byl ale připraven a střelu z 25 metrů vyrazil. 

Ve 32. minutě už ale při Spartě stála i velká štěstěna. Dánský tým se po povedené kombinaci dostal k výjimečnému centru z levé strany, ten si našel mladičký útočník Roony Bardghji a z malého vápna ho poslal do břevna. 

Letenští ve zbytku poločasu dokázali několikrát dostat domácí do úzkých, Kodaň často hazardovala v zadních řadách s míčem, čehož před pauzou téměř využil Jan Kuchta, jeho zakončení šajtlí ale mířilo pouze do boční sítě.

Do druhé půle nastoupili lépe Pražané. Skórovat mohl Mejdr, ale jeho dalekonosný volej po rohu vytěsnil gólman Grabara. Viditelně nespokojení Dánové tak od 70. minuty přešli na vyšší rychlostní stupeň.

Podruhé v zápase pak hrálo Priskemu a spol. do karet dobře postavené břevno. Victor Klaesson se totiž přihlásil ve vápně o centr, který se mu podařilo trefit hrudí, ale tyč mu ve skórování zamezila. Vindhal se pak musel pořádně ohánět, když fantastickým způsobem zlikvidoval zakončení Achouriho a následnou dorážku Oskarssona.

Sparta ale už domácí do další šance nepustila a tak si veze do Prahy solidní remízu ze hřiště soupeře. Cesta k první skupinové účastni po 18 letech bude pokračovat v úterý 15. srpna.

FC Kodaň - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Berthomieu - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Falk, Vavro, Lerager, Jelert - Kuchta, Zelený, Krejčí. Diváci: 27.170.

Sestavy:

Kodaň: Grabara - Jelert, Vavro, Diks, C. Sörensen - Goncalves, Falk, Lerager - Bardghji (57. Achúri), Larsson (72. Óskarsson), Elyounoussi (72. Claesson). Trenér: Neestrup.

Sparta: Vindahl - A. Sörensen (60. Vitík), Panák, Krejčí - Mejdr, Kairinen, Sadílek (76. Laci), Zelený - Birmančevič (60. Minčev), Haraslín (76. Pešek) - Kuchta. Trenér: Priske.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme