Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Festival Symfónia umenia chce, aby mladí ľudia nezabudli. Školám venuje mimoriadny autorský koncert

PR článok
(Zdroj: pexels.com/Pixabay)

V rámci festivalu Symfónia umenia prináša exkluzívny projekt SILA NÁDEJE- Nezabúdame!, ktorý sa uskutoční 9. septembra v priestoroch bratislavskej Pradiarne 1900. Koncert bude spomienkou na obete rasového násilia a holokaustu.

Tento rok je pre návštevníkov festivalu opäť v priestoroch Pradiarne pripravený bohatý program, ktorý prináša nielen veľké koncertné produkcie, ale aj výchovné koncerty pre deti a mládež. Hlavným cieľom festivalu Symfónia umenia je ponúknuť predstavenia, ktoré spájajú rôzne žánre a štýly. „Želáme si, aby bol tento festival opäť oslavou umenia a prinášal emócie všetkým, bez rozdielu. Aby vďaka tomuto festivalu čoraz viac ľudí spoznalo tvorbu z veľkých koncertných sál, divadiel a výstavných siení. Aby sme prinášali všetkým nielen umenie, ale aj pomocou umenia vzdelávali,“ hovorí Andrea Kozáková, riaditeľka a zakladateľka festivalu Symfónia umenia. 

Pripomenieme si Deň boja proti rasovému násiliu a holokaustu

Symfonický koncert s hudbou z najsilnejších filmov o holokauste pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia. Tento koncert bude výnimočný. Festival už druhýkrát pri tejto príležitosti vytvoril kompilovaný autorský program špeciálne pre túto príležitosť. 

Po slovenskej premiére v roku 2021 Kinokoncert Obchod na korze bude opätovne cez umenie poukázané na hrôzy, ktoré sa diali a dejú z nenávisti. Diváci si vypočujú krásnu hudbu z melancholických, smutných, ale pravdivých filmov ako Pianista, Život je krásny, Denník Anny Frankovej v sprievode symfonického orchestra Albia regia symphony orchestra a ďalšie. Zámerom bolo vytvorenie unikátneho diela špeciálne pre túto príležitosť. 

Bratislavské školy majú bezplatný prístup

Moderne, ľahko a populárne, no napriek tomu na vysoko profesionálnej a umeleckej úrovni bude širokej verejnosti priblížené trpké obdobie v našich nedávnych dejinách. Cez filmové a hudobné umenie budú opätovne otvorené témy hodnoty života, spolupatričnosti a tolerancie. 

Silné filmové a dokumentárne príbehy s touto tematikou v hudobnom sprievode budú slúžiť ako prejav hlbokej úcty, bolesti a zármutky nad utrpením menšín. Organizátori festivalu považujú za potrebné, aby o následkoch rasového násilia a holokaustu boli upovedomení aj žiaci a študenti, preto majú základné a stredné školy sídliace v Bratislave vstup zdarma. Stačí, ak sa škola ozve na mail sila.nadeje@symfoniaumenia.sk

Na festivale vystúpia svetové mená

Na festivale Symfónia umenia 2023 zažijete nezabudnuteľné umelecké zážitky a inšpiráciu. Medzi vystupujúcimi sú José Cura, Matt Dusk či Rolando Villazón, ktorý vystúpil vo viacerých svetových operných sálach. Vstupenky na jednotlivé festivalové dni festivalu si môžete zakúpiť na stránke Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu