Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pilot zverejnil šialené VIDEO z kokpitu: Takto vyzerá pristátie v hustom daždi... ale čo tie stierače?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TikTok/captainrick79)

USA - Video, v ktorom pilot pristáva s lietadlom v búrlivom počasí, sa na TikToku stalo virálnym. Na okno padá hustý dážď a nie je vidno takmer nič. Užívatelia pochválili pilotovu skvelú prácu, niektorí ale podotkli, že stierače na okne nefungujú správne.

Video, ktoré zverejnil v júli užívateľ TikToku známy ako captainrick79, sa na svojom profile označuje za pilota Airbusu. Zachytáva letecký pohľad z kokpitu na budovy pod tmavosivou oblohou, s dažďom bijúcim do okna. Zdá sa, že dážď silnie a budovy už z okna nie je vidieť. "Silný dážď, zlá viditeľnosť a výstraha pred bleskami. Perfektná kombinácia pre výzvu. Na to sme stvorení a vyškolení," uviedol pilot. 

@captainrick79 HEAVY RAIN, POOR VISIBILITY and RED LIGHTNING ALERT. A Perfect Combination for a Challenge. This is what we are made and trained for. #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viralvideo #viraltiktok #trending #popular #trendingvideo #travel #vacation #airbus #rain #challenge ♬ original sound - CaptainRick79

Podľa Pilotného inštitútu, poskytovateľa leteckého výcviku akreditovaného medzinárodnými organizáciami pre ďalšie vzdelávanie a výcvik, lietadlá vo všeobecnosti zvládnu značné množstvo dažďa bez akýchkoľvek problémov. Silný dážď je problematický len vtedy, keď sa zníži viditeľnosť v blízkosti pristávacej dráhy alebo sa objavia jedinečné poveternostné javy a spôsobia zamrznutie dažďových kvapiek na lietadle.

Ak je dážď dostatočne silný, viditeľnosť môže klesnúť pod požadovanú úroveň pre bezpečnú prevádzku v blízkosti zeme a na zemi. Tento stav je zvyčajne krátkodobý a zriedkavý a spája sa iba s búrkami. Ako vidno na záberoch, z kokpitu nie je nič vidieť, okrem hustého dažďa stekajúceho po okne. Prejde asi minúta, kým cez okno vidno pristávaciu dráhu. V závere lietadlo jemne pristane uprostred neutíchajúceho dažďa.

Pilot zverejnil šialené VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na mnohých ľudí veľmi zapôsobilo bezpečné pristátie lietadla, iní však upozornili na údajne závadný stierač čelného skla, ktorý je podľa nich potrebné vymeniť. "Vymeňte si stierače," odporučil jeden užívateľ. Stierače však podľa pilota fungujú správne. Tiež prezradil, že na pristátie nepoužil autopilota. 

Viac o téme: PilotLietadloLetAirBus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu