Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Turecko pre požiare čiastočne pozastavilo lodnú dopravu v úžine Dardanely

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISTANBUL - Turecko v utorok pozastavilo lodnú dopravu v úžine Dardanely smerujúcu na sever. Ide o preventívne opatrenie v dôsledku rýchlo sa šíriaceho lesného požiaru v blízkosti prístavného mesta Čanakkale. Správu sme prevzali z agentúry AFP.

Turecký úrad pre zvládanie katastrof a núdzových situácií (AFAD) uviedol, že požiare si vyžiadali evakuáciu šiestich obcí na tureckom severozápadnom pobreží. Turecké ministerstvo dopravy rozhodnutie ponechať v prevádzke lodnú dopravu cez Dardanely smerom na juh nijakým spôsobom nekomentovalo. Úrady však uviedli do pohotovosti remorkéry, ak by sa požiar rozšíril aj na pobrežie.

Zatvorili aj diaľnicu 

Miestna televízia NTV priniesla informácie, že plamene sa v Čanakkale blížia k nemocnici a univerzitnému areálu. AFAD preto do oblasti vyslal desať lietadiel a 26 vrtuľníkov a zatvoril tiež blízku diaľnicu. Agentúra AFP pripomína, že úžina Dardanely spája Egejské a Marmarské more a je tiež populárnou dovolenkovou destináciou, pretože sa tam nachádzajú ruiny starovekého mesta Trója.

Viac o téme: TureckoLodná dopravaDardanely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu