Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Slnko nemôže za všetko: Príčiny lámavých vlasov, nechtov či suchej pokožky neraz odhalia až laboratórne testy

Slnečné žiarenie, chlór vo vode na kúpaliskách či morská soľ. Leto dáva vlasom a pokožke zabrať, to si uvedomuje každá z nás.

No čo robiť v prípade, ak ani používanie kvalitnej ochrannej kozmetiky nedokáže zabrániť zhoršeniu kvality vašej pokožky, vlasov a nechtov? Odpoveď ponúka moderná laboratórna diagnostika.

Vinníkom problémov s vlasmi a pokožkou nie je len leto, alebo počasie ako také. Ak starosti s oslabenými a lámavými vlasmi, unavenou, suchou, prípadne ľahko ekzematickou pleťou alebo so suchými a krehkými nechtami pretrvávajú, môžu byť aj jedným z príznakov vnútorných problémov vo vašom organizme. „Na kvalite pokožky sa totiž dokážu podpísať aj imunitné či metabolické poruchy. Významnú úlohu pri pevných vlasoch a nechtoch hrá kvalitná strava s dostatkom vitamínov a minerálov. A samozrejme nemôžem zabudnúť na stres – dlhodobo vysoká hladina stresových hormónov dokáže negatívne ovplyvniť aj fyzický vzhľad,“ vysvetľuje lekárka Jana Koporcová z Unilabs Slovensko.

Otvoriť galériu
Zdroj: Unilabs

Či sa teda nejedná o varovné signály vášho tela vám pomôže odhaliť diagnostický balík testov Nechty, vlasy, pleť od Unilabs. Sleduje až 21 rôznych parametrov vrátane hladiny základných vitamínov a minerálov ako aj rôznych hormónov, enzýmov či zápalových markerov. Nejde pritom len o riešenie kozmetických problémov – testy môžu uľahčiť i prípadnú diagnostiku a následnú skorú liečbu viacerých ochorení.

V ktorých prípadoch by ste teda mali uvažovať nad odbornou diagnostikou? No najmä vtedy, ak chcete zistiť, čo mohlo zapríčiniť suchú či popraskanú pokožku v okolí nechtového lôžka, zmeny tvaru nechtov či rýchlosti ich rastu, ak sú vaše nechty krehkejšie než obvykle, objavili sa na nich ryhy alebo škvrny, ak sa zhoršila kvalita vašich vlasov, prípadne začali nadmerne vypadávať, keď vaša pokožka pôsobí mdlo a unavene, zmenila sa jej farba, kvalita, trpíte vyrážkami, svrbením, pálením prípadne ekzémami. Testy dokážu odhaliť aj príčinu častého potenia či zmeny zápachu potu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Unilabs

A ako diagnostika prebieha? Postačí jeden odber venóznej krvi (zo žily) v ktoromkoľvek z odberových miest Unilabs Slovensko. Nepotrebujete výmenný lístok od lekára. Objednať sa môžete z pohodlia domova online, a to na dátum a čas, ktorý vám vyhovuje. Alebo môžete bez objednania, ako „walk-in“ klient priamo navštíviť jedno z našich odberných miest.

Výsledky dostanete najneskôr do 10 pracovných dní (pri niektorých parametroch aj skôr, výsledky budú chodiť postupne),a to formou interaktívneho linku do SMS. Testy diagnostického balíka Nechty, vlasy, pleť sú vhodné pre ženy bez obmedzenia veku. Všetky informácie o danom teste nájdete TU.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Váš horoskop od veštkyne a liečiteľky ZANY.
HOROSKOP prezradí, čo vás čaká: Problémy vo vzťahu i práci, veľké ZMENY, či lepší život? Na toto sa pripravte
Ilustračné foto
Žena († 50) tragicky zahynula pred očami manžela: Vtisne vám slzy do očí, čomu obetovala život
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu
Sexi farmárka Ella Burnett.
Foto
Od tejto sexi farmárky nebudete schopní odtrhnúť oči! V PODPRSENKE pri kravách? To musíte vidieť
Program Zručnosti pre trh práce sa už začal
Počuli ste o programe Zručnosti pre trh práce? Takto podáte žiadosť: Pozor, na čo úrady prihliadajú
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…