Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Progresívne Slovensko veľmi zúri: Vraj na nich zaútočili zo zahraničia, nezastavia nás, odkazujú!

Progresívci čelia útokom v digitálnom svete. Zobraziť galériu (3)
Progresívci čelia útokom v digitálnom svete. (Zdroj: Gettyimages.com, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Čas plynie a predvolebná kampaň mesiac pred voľbami je čoraz vypätejšia. Progresívne Slovensko sa v týchto dňoch nachádza v relevantných prieskumových agentúrach už na druhom mieste. Možno aj to je dôvodom, že sa PS stáva terčom nie len politických útokov, ale už najnovšie aj tých v digitálnom svete. Šimečkovci totiž hlásia, že im v posledných dňoch nefungoval web, a bol za tým hackerský útok.

archívne video

Progresívne Slovensko predstavilo volebnú kandidátku (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Progresívci o útoku informovali ešte v priebehu utorka. Sú však hlasy, že na stránku politickej strany sa nepodarilo viacerým dostať už v pondelok. "Na web Progresívneho Slovenska od včerajšieho rána prebieha rozsiahly hackerský útok, ktorý spôsobil komplikácie aj pri delegovaní ľudí do okrskových komisií. Na stránku sa v rôznych intervaloch snažia dostať tisíce IP adries naraz, čo preťažuje server a následne znemožňuje web otvoriť," povedala podpredsedníčka PS Lucia Plaváková. 

 

Na web Progresívneho Slovenska od včerajšieho rána prebieha rozsiahly hackerský útok. Za posledných 24 hodín evidujeme...

Posted by Progresívne Slovensko on Tuesday, August 22, 2023

Nebol to len web, ale aj mailové schránky

"Prvý pád webstránky sme zaregistrovali v noci z nedele na pondelok. Za posledných 24 hodín evidujeme 129 miliónov pokusov o otvorenie stránky z celého sveta. Zjavne teda ide o útok s cieľom znefunkčniť náš web," pokračuje Plaváková s tým, že okrem toho PS zaznamenalo aj tzv. phishing útoky na mailové adresy PS, voči ktorým podniklo bezpečnostné opatrenia.

Web už funguje, no spúšťa sa pomalšie

Web sa po tomto vyhlásení už spúšťa novým spôsobom, kedy systém overuje, či je pripojenie bezpečné. Načítanie stránky teda kvôli tomuto filtru trvá o trochu dlhšie. Podľa PS totiž len za posledných 24 hodín prišlo 129 miliónov pokusov o otvorenie stránky z celého sveta. Očividne teda išlo o útoky s cieľom znefunkčniť stránku.

Progresívne Slovensko veľmi zúri:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: progresivne.sk)

Útok pripisujú vraj rastúcej sile PS 

"S našou rastúcou silou pribúdajú aj snahy nás akokoľvek poškodiť a zastaviť. Chceme priniesť zmenu štýlu politiky a žiadne útoky - ani verbálne, ani hackerské - nás neodradia. Naopak, len potvrdzujú, že je najvyšší čas vniesť do politiky slušnosť, rešpekt a férovosť," uzavrela Plaváková. 

Progresívne Slovensko veľmi zúri:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: WebHackeriútok ITProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu