Zachránil muže z hořícího bytu. Policistu z Chodova na Sokolovsku ocenil policejní prezident

Policista z Chodova na Sokolovsku získal od policejního prezidenta medaili za statečnost. Zasloužil si ji za svůj červencový zásah v hořícím panelovém domě, kdy kvůli záchraně muže přelezl na balkon bytu v osmém patře.

Chodov (Sokolovsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policista Rudolf Schmelzer převzal od Martina Vondráška medaili za statečnost

Policista Rudolf Schmelzer převzal od Martina Vondráška medaili za statečnost | Zdroj: KŘP Karlovarského kraje

V sobotu 15. července letošního roku hořel v Chodově jeden z bytů v třináctipatrovém domě. Na místo se ihned vydalo několik policejních hlídek. Mezi prvními na místě byl policista z obvodního oddělení Chodov Rudolf Schmelzer. Po příjezdu si policisté všimli vycházejícího kouře z bytu v osmém patře, a proto se ihned vydali dovnitř panelového domu.

Rudolf Schmelzer za pomoci kolegy přelezl na balkón bytu, kde hořelo. Díky otevřeným balkónovým dveřím se dostal do vnitřních prostor bytu, který byl silně zakouřen. Nejdříve šel probudit spícího muže a následně otevřel vstupní dveře. Dvaatřicetiletého muže předal městským strážníkům, kteří ho odvedli do bezpečí, a začal sám hasit požár.

Nyní za svůj hrdinský čin převzal v Praze z rukou policejního prezidenta Martina Vondráška medaili Za statečnost.

Naďa Krásná, Dominik Hron Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme