Balistické rakety v televizi v Jižní Koreji (13. září 2023)

Balistické rakety v televizi v Jižní Koreji (13. září 2023) | foto: AP

Zatímco je Kim v Rusku, Severní Korea odpálila další dvě balistické rakety

  • 7
Severní Korea ve středu odpálila směrem do Japonského moře dvě další balistické rakety, uvedly podle zahraničních agentur jihokorejská armáda a japonské ministerstvo obrany. Dopadly u japonského pobřeží, vně japonské výlučné ekonomické zóny, napsala agentura Kjódó. Stalo se tak během návštěvy korejského lídra v Rusku.

Podle jihokorejské armády šlo o balistické rakety krátkého doletu. Nejméně dvě balistické rakety směrem do Japonského moře KLDR odpálila také na konci srpna. Podobné testy balistických raket Pchjongjang provádí pravidelně, a to přesto, že mu to rezoluce Rady bezpečnosti OSN zakazují.

Kim slíbil Putinovi na kosmodromu naprostou oddanost. Poobědvali pelmeně

Středeční test KLDR provedla jen krátce před schůzkou severokorejského vůdce Kim Čong-una s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Kim a Putin se setkali na ruském kosmodromu Vostočnyj na Dálném východě a krátce spolu mluvili. Následovat budou jednání severokorejské a ruské delegace a možná i jednání Kima a Putina mezi čtyřma očima, napsala agentura TASS.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video