Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Tiafoe vzteky rozmlátil raketu a Nizozemci porazili v Davis Cupu USA

Neudržel nervy a tenisté USA v Davis Cupu prohráli. Trestným fiftýnem ukončil americký tenista Frances Tiafoe ve Splitu utkání s Nizozemskem a ti tak nečekaně vyhráli. V závěru čtvrteční třísetové bitvy s Tallonem Griekspoorem se dožadoval opakování výměny, ale rozhodčí to odmítl a Tiafoe vzteky rozmlátil raketu. Protože už měl jedno varování, bod dostal Griekspoor a slavil výhru a zároveň i druhý bod pro nizozemský tým.

Frances Tiafoe
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: Tom Dubravec

"Konec zápasu byl hodně nešťastný," utrousil čtvrtfinalista nedávného US Open Tiafoe. "Za stavu 5:2 se toho stalo hodně. Samozřejmě jsem se mohl zachovat líp, ale emoce pracují, reprezentuji svou zemi a chci vyhrát," snažil se svůj výbuch omluvit po dramatickém souboji, který prohrál po více než dvou a půl hodinách 3:6, 7:6 a 6:7.

S rozhodčím i ředitelem turnaje ve Splitu se hádal po Griekspoorově servisu. Lajnový rozhodčí zahlásil aut, Tiafoe proto returnoval do sítě. Nizozemec si vzal výzvu a ukázalo se, že míček dopadl na čáru. Hlavní sudí však odmítl Američanův argument, že by se výměna měla opakovat.

Ve středu přitom Tiafoe také daviscupový duel prohrál. Borna Gojo ho přehrál 6:4, 7:6, nicméně Chorvaté podlehli Američanům 1:2. Skupinu D v Chorvatsku vedou Nizozemci a jsou blízko postupu do listopadového čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články