Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Názory

Prodavač hrnců. Bek přišel s nápadem, za který by se nemusel stydět ani génius velikosti Járy Cimrmana

Ministr školství Mikuláš Bek. foto: ČTK

Názor
Ministr školství Mikuláš Bek přišel s nápadem, za který by se nemusel stydět ani génius velikosti Járy Cimrmana: učitelé budou učit více, a to za méně peněz, než jim pan ministr nasliboval.
  5:00

Spokojeni budou: pan ministr, jeho ministerští braši, milovníci státního rozpočtu a pak všichni, kteří učitelům záviděli. Učitelé, děti i rodiče zapláčou, protože frustrovaní a přetížení pedagogové nemohou a nechtějí být lepší než ti dobře motivovaní a solidně zaplacení.

Ministr Bek se srdnatě vymezoval vůči předchozímu prezidentovi Zemanovi, jako rektor odmítal chodit na oslavy na Hrad a všemožně demonstroval svou odvahu a morální zásady. Také stíral minulou vládu za škudlení na vysokých školách.

Ministr školství naštval pedagogy. Více hodin v rozvrhu? Faul učitelům, zlobí se odbory a hrozí stávkou

Nyní, když jako ministr rozhoduje o budoucnosti učitelů, je jeho odvaha tatam. Místo toho, aby otevřeně a nahlas přiznal, že vláda svůj předvolební slib nesplní, řekl, proč a zda vůbec má nějaký plán, jak situaci napravit, hodně trapně mlží.

Páteční hrdina sociálních sítí se chová jako cynický prodavač hrnců, který má jedinou starost – prodat své předražené zboží a pak předstírat, že je všechno v nejlepším pořádku.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!