Zajíc už se Dynamu vrátil. Kdy tak učiní i Hora, Sladký, Dejanović či talent Čoudek?

Zajíc už se Dynamu vrátil. Kdy tak učiní i Hora, Sladký, Dejanović či talent Čoudek?

Dynamo se muselo v posledních zápasech kvůli zdravotním problémům obejít bez několika hráčů. Konkrétně o obránce Ondřeje Čoudka a Martina Sladkého a záložníky Jakuba Horu s Alenem Dejanovićem. Jak jsou na tom nedlouho před vypuknutím devátého kola FORTUNA:LIGY?

Jednatřicetiletý Sladký si zlomil lýtkovou kost již na startu července v rámci soustředění v Rakousku. V posledních dnech už ovšem začal trénovat s prvním mužstvem a návrat visí ve vzduchu...

"Sladký se vrací do plné zátěže a měl by být připravený k víkendovému zápasu s Mladou Boleslaví," informoval na webu dynamocb.cz jeden ze dvou šéfů jihočeské kabiny Tomáš Zápotočný.

Pokud dostane bývalý zadák Plzně, Sigmy i Mladé Boleslavi šanci, půjde o jeho první soutěžní vystoupení od úvodu dubna.

V plném tréninku je od úvodu tohoto pracovního týdne také letní posila Dejanović, která má zatím na koně pouhých čtyřiadvacet odehraných minut na půdě Hradce Králové.

Vydá se Dynamo na nákupy do Příbrami? Janáčkovi se Šípošem by mohla zvýšit konkurenci jednička Příbrami

"Alen dostal zelenou a zapojil se s námi do plného tréninku. Měl natržený přední stehenní sval," zdůvodnil absenci bosenského hráče v posledních zápasech bývalý kouč Příbrami.

Hora si přivodil zranění v nedávné reprezentační pauze v rámci přípravy s rakouským Lincem. Proti Sigmě hrát. nemohl, ale pauza by neměla být dlouhá...

"Jakub by se s námi měl do plné zátěže zapojit ve čtvrtek," přiblížil blízký spolupracovník Marka Nikla.

Čekat se však bude na perspektivního Čoudka, který si v pátém kole proti Bohemians 1905 zlomil kotník a v sezoně tak odehrál pouze něco málo přes dvacet minut.

"Sono ukázalo, že se zlomenina pomalu hojí, ale ještě to není dobré. Ondřej bude tak ještě týden dva o berlích," uzavřel Zápotočný. na konto stále teprve osmnáctiletého zadáka.

P.S.: Naproti tomu forvard Tomáš Zajíc si po zranění třísla připsal v sezoně 2023/2024 své první momenty. Na půdě Sigmy Olomouc odehrál 22 minut.

© SK Dynamo České Budějovice