Preview: Crystal Palace - Fulham. Eagles chtějí udržet proti Cottagers ligovou neporazitelnost

Preview: Crystal Palace - Fulham. Eagles chtějí udržet proti Cottagers ligovou neporazitelnost

Ačkoli byl začátek ročníku Premier League (PL) v podání Crystal Palace rozporuplný (2-1-2), vstupují domácí do tohoto kola v horní polovině tabulky, a to i po poslední prohře 1:3 s Aston Villou. Manažer Roy Hodgson chyběl ve Villa Parku kvůli nemoci, když jeho tým třikrát inkasoval po 86. minutě, ale bude zpět u postranní čáry, když Eagles přivítají v Selhurst Parku jeho bývalý tým Fulham.

Crystal Palace - Fulham

Sobota, 16:00 - Selhurst Park (Londýn)

Šestasedmdesátiletý kouč je od nástupu na druhou štaci v klubu jako zjevení a od dubnového příchodu prohrál pouze tři z 16 zápasů (8-4-3). Domácí budou doufat, že jejich neporazitelnost v nejvyšší soutěži proti Fulhamu zůstane nedotčena (3-4-0) už kvůli tomu, co v minulé sezóně při střetu s londýnskými rivaly padli na tomto hřišti pod vedením Patricka Vieiry 0:3, když dohrávali ve dvojnásobném oslabení.
 
Když už mluvíme o špatné bilanci proti londýnským rivalům, tak vítězství v Selhurst Parku v minulé sezóně je jedinou venkovní výhrou Fulhamu v londýnském derby z 20 pokusů (1-5-14), což mu dává šanci na druhý po sobě jdoucí venkovní triumf proti Palace poprvé od roku 1978. Dosažením tohoto úspěchu by hosté přeskočili svého soupeře v tabulce, protože jsou na tom hůře pouze kvůli rozdílu ve skóre.
 
Cottagers by vítězstvím v tomto utkání vyrovnali svůj historicky nejlepší bodový zisk v PL po šesti kolech, ale museli by pravděpodobně podat podstatně lepší výkon než ten, který předvedli při minulém střetu s Lutonem (1:0). Většina úspěchů Fulhamu pramení z pevné defenzivy, protože v předešlých sedmi kláních se mu podařilo dát alespoň dvě branky pouze jednou.
 
Koho sledovat: Odsonne Édouard je s pěti góly nejproduktivnějším útočníkem Palace v této sezóně. Všechny jeho zásahy přišly po změně stran. Carlos Vinícius z Fulhamu si otevřel svůj brankový účet v sezóně 2023/24 vítěznou trefou proti Lutonu, přičemž tato trefa znamená, že vstřelil úvodní branku svého týmu ve třech z posledních čtyř případů.
 
Zajímavost: Palace v předcházejících 12 domácích bitvách v PL utrpěl porážku pouze s Arsenalem a Manchesterem City (4-6-2).