10. října 2023 • 21:20

Sparťankám se vzdálil postup do Ligy mistryň. Ve Frankfurtu padly 0:5

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Sparty v úvodním utkání play off o postup do Ligy mistryň prohrály 0:5 na hřišti Eintrachtu Frankfurt. Hattrick nastřílela útočnice Laura Freigangová, české vicemistryně dohrávaly od 53. minuty bez vyloučené obránkyně Anety Pochmanové. Odveta v Praze je na programu ve středu 18. října.



Favorizovaný Frankfurt vstoupil do utkání skvěle a už ve 14. minutě vedl 2:0 po gólu Anyomiové a penaltě Freigangové. Německá reprezentantka byla krátce po změně stran i u „červeného“ zákroku Pochmanové, která unikající soupeřku ve skluzu podrazila. Záhy zvýšila hlavou Reutelerová a v závěrečné čtvrthodině uzavřela skóre i hattrick Freigangová.

Eintracht navázal na vítězství 1:0 ze semifinále úvodního kola kvalifikace proti dalšímu českému celku Slovácku. Sparta je na hranici vyřazení, do skupinové fáze elitní soutěže neprošla ani v předchozích dvou sezonách.

Dvanáct postupujících týmů ze závěrečného kola kvalifikace doplní v hlavní fázi obhájkyně trofeje z Barcelony a také Chelsea, Lyon a Bayern Mnichov. Skupinová fáze začne v listopadu.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň. České šampionky čeká úvodní duel play off ve středu doma proti rumunské Kluži. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Úvodní utkání závěrečného kola kvalifikace fotbalové Ligy mistryň:

Eintracht Frankfurt - Sparta Praha 5:0 (2:0)
Branky: 14. z pen, 76. a 77. Freigangová, 6. Anyomiová, 57. Reutelerová. ČK: 53. Pochmanová (Sparta).
Sestava Sparty: Schneiderová - Dlasková, Dědinová, Pochmanová, Vyštejnová - Ringelová (86. Paulenová), Sonntagová, Kotrčová, Šubrtová (46. Johnsonová) - Cvrčková (68. Bužková), Kožárová. Trenérka: Martínková.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud