Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

SOUHRN 14. KOLA: Litvínov zdolal ve šlágru Pardubice a vede extraligu, Boleslav schytala debakl od Liberce

Souboj druhého Litvínova s prvními Pardubicemi patřil Severočechům a po 14. kole jdou do čela extraligy. Černožlutí zvítězili 4:1 a Východočechy přeskočili s dvoubodovým náskokem. Třetí je se ztrátou čtyř bodů na Dynamo Sparta, která porazila České Budějovice 4:1. V tabulce poslední Mladá Boleslav zcela propadla v domácím utkání s Libercem, když podlehla vysoko 0:8.

Hráči Litvínova se radují v utkání proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Pardubice v sezoně poprvé nebodovaly

Litvínov zvládl přímý souboj o první místo tabulky, když Pardubice porazil 4:1. Dynamo tak poprvé v ročníku nebodovalo až na startu druhé čtvrtiny základní části. Chemici rozhodli o prestižním triumfu v úvodní části, když se postupně prosadili Petr Koblasa, Liam Kirk a Michal Gut. Až za stavu 0:3 snížil ve 42. minutě pardubický kanonýr Lukáš Radil, víc ale Východočeši nestihli. Naopak britský útočník Kirk se ještě trefil do prázdné brány.

HC Verva Litvínov – HC Dynamo Pardubice 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Koblasa (Jaks), 12. Kirk (Maštalířský, Abdul), 20. Gut (Koblasa, Baránek), 58. Kirk (Koblasa, Jurčík) – 42. Radil (Vála, M. Kaut). Rozhodčí: Ondráček, Šindel – J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 5994 (vyprodáno).

Sparta předvedla na jihu Čech obrat

České Budějovice vedly doma nad Spartou po gólu Adama Kubíka v oslabení, ale ze zápasu si neodnesly ani jeden bod. Ještě v úvodní třetině Pražané skóre otočili po brankách Janiho Lajunena, Davida Vitoucha a Michala Kempného v přesilové hře a obrat dokonal v polovině utkání Roman Horák. Sparťané navázali na triumf nad Mladou Boleslaví v minulém kole, Motor po čtyřech duelech nebodoval.

Banes Motor České Budějovice – HC Sparta Praha 1:4 (1:3, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Kubík (Ordoš) – 10. J. Lajunen (Chlapík, Kempný), 13. D. Vitouch (R. Horák), 15. Kempný (Sobotka), 31. R. Horák (D. Vitouch, P. Kousal). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 3:4, navíc Štich – Kestner oba 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváků: 6421 (vyprodáno).

Liberec uštědřil Mladé Boleslavi debakl

V jednoznačnou záležitost se proměnilo regionální derby mezi domácí Mladou Boleslaví a Libercem. Bílí Tygři zvítězili hladce 8:0, když v polovině zápasu vedli už o čtyři branky. Shodně dvakrát v utkání zužitkovali početní výhodu Tomáš Filippi a Jakub Rychlovský, skóre otevřel Ronald Knot a výsledku dali v závěru finální podobu Jaroslav Vlach, Jan Šír a Kelly Klíma. Severočeši ukončili třízápasové čekání na výhru, Středočeši zůstávají v tabulce poslední.

BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 17. Knot (J. Vlach, J Dvořák), 19. Filippi (A. Najman, Melancon), 25. Rychlovský (A. Najman, Filippi), 30. Filippi (A. Najman, Melancon), 40. Rychlovský (Budík, Bulíř), 46. J. Vlach (M. Ivan, Budík), 50. J. Šír (A. Najman), 54. Kelly Klíma (T. Galvas, Budík). Rozhodčí: Šír, Jaroš – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 5:3, navíc Jánošík – J. Šír oba 5 min. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 3621.

Třinec bodoval pošesté v řadě

Oceláři přehráli Plzeň 4:1 díky povedené druhé třetině. Po bezbrankové první části hry se v další dvacetiminutovce prosadili hned třikrát po trefách Daniela Voženílka a Martina Růžičky z přesilovek a Richarda Pánika. Za Západočechy sice snížil v 42. minutě Jakub Lev, ale pojistku na tříbodovou výhru Slezanů dal Patrik Hrehorčák. Plzeň prohrála po třech zápasech.

HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. D. Voženílek (J. Jeřábek, M. Růžička), 29. M. Růžička (J. Jeřábek, A. Nestrašil), 36. Pánik (Marian Adámek, Miloš Roman), 57. Hrehorčák (Miloš Roman) – 42. Lev (Piskáček, Schleiss). Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 4882.

Vítkovice padly potřetí za sebou

Ani změna na trenérské lavičce zatím Vítkovice neprobudila. Po rezignaci kouče Miloše Holaně Ostravané prohráli také v Karlových Varech, tentokrát 1:3. Hosté sice vedli po zásahu Maxima Vehovského, ale Západočeši otočili výsledek v závěru. V rozmezí pěti minut na začátku třetí třetiny se z přesilovkových gólů radovali Tomáš Rachůnek a Jan Hladonik, a poté znovu Rachůnek skóre uzavřel 55 sekund před koncem. Karlovarští další výhrou potvrdili pátou pozici v tabulce.

HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 41. T. Rachůnek (Stříteský, Hladonik), 46. Hladonik (Černoch, T. Rachůnek), 60. T. Rachůnek (Gríger) – 34. Vehovský (Raskob, Machovský). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Gerát, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 3590.

Kladno poskočilo na desátou příčku

Rytíři se zvedají. Kladno udolalo Olomouc 3:2 a radovalo se potřetí v řadě. O výhře Středočechů rozhodl za stavu 2:2 kanadský útočník Deven Sideroff, jenž v čase 55:21 proměnil přesilovku. Za domácí se mezi střelce zapsali ještě Jiří Ticháček a Eduards Tralmaks, za hosty srovnávali Jakub Orsava v početní výhodě a Michal Kunc. Hanákům se nedaří, padli popáté z posledních šesti duelů.

Rytíři Kladno – HC Olomouc 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Ticháček (Klepiš, M. Procházka), 50. Tralmaks (Ticháček), 56. Sideroff (Ticháček, Tralmaks) – 25. Orsava (J. Knotek, J. Káňa), 55. Kunc (J. Knotek, Ondrušek). Rozhodčí: Pražák, T. Veselý – Špůr, Thuma. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 3052.

Kometa zvítězila v Hradci, Marcinko poprvé skóroval

Brněnská Kometa si vyšlápla na finalistu a na jeho ledě triumfovala 5:1. Poprvé se v novém působišti po přesunu z Třince prosadil Tomáš Marcinko, jenž zužitkoval přesilovku po 14 minutách hry. V oslabení zvýšil na 2:0 Zdeněk Okál pro změnu v oslabení a jeho trefa se ukázala jako vítězná. Za domácí Hradec Králové jen snížil Aleš Jergl, další góly Jihomoravanů přidali Kristián Pospíšil, Jakub Flek a Tomáš Vincour. Kometa je už šestá, Hradec klesl na devátou příčku.

Mountfield Hradec Králové – HC Kometa Brno 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 45. Jergl (Tamáši) – 15. Marcinko (Zaťovič), 40. Okál, 52. K. Pospíšil (Moses), 54. Flek (Holík, Ščotka), 55. Vincour (Kratochvíl, Okál). Rozhodčí: Stano (SR), Hradil – Rampír, Axman. Vyloučení: 6:3, navíc Jank (Hradec Králové) do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4842.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články