Tesla se na Brno skrz prsty nedívá. Automobilka zde postaví druhou českou pobočku

Díky masivnímu zlevňování v tomto roce u nás přibývá majitelů vozů Tesla, kteří budou moci od příštího roku začít využívat brněnskou pobočku automobilky.

tesla-model-3-upgrade8

Foto: Tesla

Upgradovaný Model 3 od Tesly

0Zobrazit komentáře

Americká automobilka Tesla rozhodně nepatří k těm, kteří se Brnu vysmívají. Naopak zde vidí velký potenciál, a proto tu chce příští rok otevřít své druhé zastoupení v zemi. Stát by se tak mělo v brněnských Židenicích, v areálu Nová Zbrojovka.

Jak informuje E15, nová pobočka Tesly v Brně by se měla rozprostírat na ploše pěti tisíc metrů čtverečních. Jedná se o rozlohu celého pozemku, na kterém by měla stát prodejna, servisní centrum a také se zde budou soustředit vozy přicházející z továren v Německu a Šanghaji. Přímo objekty by měly zabírat plochu okolo dvou tisíc metrů čtverečních.

V současné době probíhají na místě budoucí pobočky demoliční práce, přičemž Tesla sází na to, že ji budou navštěvovat i zákazníci automobilky žijící na Slovensku. Ti prozatím musí využívat služeb poboček ve Vídni či Budapešti, protože v jejich zemi Tesla prozatím svou pobočku nemá.

Automobilka Elona Muska totiž dlouhodobě razí strategii prodeje bez dealerů, kdy si veškerý obchod spravuje sama stejně jako prodejní místa, kterých tak není mnoho. Prodej vozů pak v drtivé většině probíhá online, přičemž smluvní partneři mají v některých případech na starosti až následný servis vozidel. V České republice je to například Vintage Cars.

Tesla v Česku v minulém roce prodala 195 vozidel, což je o jeden vůz méně než v předchozím roce. Celkově však u nás bylo dle údajů Sdružení dovozců automobilů zaregistrováno 298 vozů Tesla, což znamená, že téměř polovina vozidel byla zakoupena mimo české zastoupení. Vůbec největší zájem byl o Model Y, tedy crossover vycházející z nejlevnějšího typu značky Model 3, který byl druhým nejprodávanějším vozem.

A Model Y táhne i letos, kdy tvořil zhruba 70 procent z celkových prodejů Tesly za první čtvrtletí tohoto roku. Model Y je navíc v tomto roce druhým nejprodávanějším elektromobilem u nás hned za Enyaqem od Škodovky. Tyto výsledky napovídají o potenciálu místního trhu. S novou brněnskou pobočkou zde bude mít Tesla stejně silné zastoupení, jaké má například i v daleko lidnatějším Polsku.

V letošním roce by navíc měl počet majitelů vozů Tesla i u nás rapidně vzrůst díky masivnímu zlevňování. Díky němu dnes cena základní konfigurace nedávno inovovaného Modelu 3 startuje na částce 1,053 milionu korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym