Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

West Ham po Coufalově asistenci remizoval. Souček si proti Crystal Palace poprvé navlékl kapitánskou pásku

West Ham má za sebou remízu 1:1 s Crystal Palace, na níž se asistencí podílel Vladimír Coufal. Tomáš Souček byl poprvé kapitánem londýnského klubu. Liverpool i díky dvěma gólům Trenta Alexandera-Arnolda doma porazil Fulham 4:3. Chelsea doma zvítězila 3:2 proti Brightonu. Manchester City remizoval s Tottenhamem 3:3 a na vedoucí Arsenal ztrácí tři body.

Tomáš Souček
zdroj: Reuters

Svým třetím gólem v sezoně poslal West Ham ve 13. minutě do vedení Kudus. Krátce po přestávce přidal i druhou branku, ta však vinou Součkova ofsajdu neplatila.

Místo toho přišlo vyrovnání, které zařídil v 53. minutě Édouard. West Ham nezvítězil po čtyřech soutěžních zápasech a v tabulce je devátý.

Útočník Tottenhamu Son Hung-min v úvodních deseti minutách na Etihad Stadium rozvlnil síť hned dvakrát. Nejprve v šesté minutě poslal hosty do vedení, o tři minuty později si po standardní situaci smolně srazil Álvarezův centrovaný míč do vlastní branky.

Po půl hodině hry domácí zásluhou Fodena otočili skóre. V 69. minutě Tottenham opět srovnal krok, umístěnou střelou zpoza vápna se prosadil Lo Celso.

Devět minut před koncem poslal Citizens do vedení střídající Grealish, avšak v 90. minutě znovu vyrovnal Kulusevski.

Svěřenci Pepa Guardioly se v závěru zlobili na rozhodčího Hoopera, jenž nenechal Grealishe ve výhodě postupovat na branku "Spurs" a místo toho odpískal faul na Haalanda.

Liverpool poslal ve 20. minutě do vedení parádním přímým kopem do šibenice Alexander-Arnold. Náskok Liverpoolu dlouho nevydržel, o čtyři minuty později srovnal jeho odchovanec Wilson.

Ve 38. minutě přidal další krásný gól Mac Allister, který ze střední dálky napálil míč do stejných míst jako Alexander-Arnold.

Svěřenci Jürgena Kloppa přesto nešli do šaten jako vedoucí tým. Ve třetí minutě nastavení podruhé smazal jejich náskok Tete.

Fulham se v 80. minutě dostal dokonce do vedení, na 3:2 upravil De Cordova-Reid. Domácí se pak vzepjali k závěrečnému tlaku, z něhož vytěžili v 87. minutě vyrovnávající branku Enda a v 89. minutě svým druhým gólem rozhodl Alexander-Arnold.

Liverpool se minimálně do večerního zápasu mezi Manchesterem City a Tottenhamem posunul na druhé místo.

Chelsea zažila na domácí půdě turbulentní první dějství. Brankami Fernándeze, který se trefil v Premier League poprvé, a Colwilla se dostala do dvoubrankového vedení. Těsně před pauzou ale snížil Buonanotte a hned nato viděl druhou žlutou kartu domácí Gallagher.

Modří se dvojitým direktem před odchodem do kabin nenechali vyvést z míry. Ve druhém poločase přidal druhou branku v utkání Fernández, když se v 65. minutě trefil z penalty. V nastavení už pouze korigoval výsledek Joao Pedro.

Anglická fotbalová liga – 14. kolo:

Bournemouth – Aston Villa 2:2 (10. Semenyo, 52. Solanke  20. Bailey, 90. Watkins), Chelsea  Brighton 3:2 (17. a 65. z pen. Fernández, 21. Colwill  44. Buonanotte, 90.+3 Joao Pedro), Liverpool  Fulham 4:3 (20. a 89. Alexander-Arnold, 39. Mac Allister, 87. Endo  24. Wilson, 45.+3 Tete, 80. De Cordova-Reid), West Ham  Crystal Palace 1:1 (13. Kudus  53. Édouard), Manchester City – Tottenham 3:3 (9. vlastní Son Hung-min, 31. Foden, 81. Grealish – 6. Son Hung-min, 69. Lo Celso, 90. Kulusevski).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články