Harry a Meghan nedostali pozvánku na svatbu, kam půjde celá královská rodina

Ve Velké Británii se pomalu připravuje další pompézní aristokratická svatba za účasti členů královské rodiny. Princ Harry a jeho žena Meghan budou na veselce zřejmě chybět, informují ostrovní média. 

V červnu příštího roku se chystá oženit třicetiletý vévoda z Westminsteru Hugh Grosvenor, který má velmi blízké vazby na královskou rodinu. Jeho kmotrem je současný britský král Karel III., on sám je zase kmotrem panovníkových vnoučat George a Archieho, což je prvorozený potomek Harryho a Meghan.

Navzdory tomu chybí hvězdný pár žijící v USA na seznamu svatebních hostů, uvedl nedělník Sunday Times. Naopak na něm nechybí nynější panovník či jeho starší syn William s manželkou Catherine. 

Svatba se má uskutečnit 7. června v katedrále v Chesteru v severozápadní Anglii. Oficiálně se samozřejmě neví, kdo všechno obdržel pozvánku. "Nejsme v pozici, abychom komentovali seznam hostů," řekl mluvčí Grosvenora magazínu People

Napjaté vztahy mezi Harrym s Meghan a královskou rodinou jsou častým předmětem článků v britských bulvárních médiích. Naposledy tomu tak bylo u příležitosti listopadových 75. narozenin Karla III., tedy Harryho otce. 

Princ sice do Velké Británie nedorazil, protože podle svého mluvčího ani neobdržel pozvánku na oslavu, panovníkovi ale zavolal, aby mu popřál k narozeninám. Povídání to prý bylo přátelské, Karel III. dostal k uchu i Harryho manželku Meghan. Dokonce se začalo spekulovat o náznaku možného zlepšení vztahů.

Související

Více souvisejících

Princ Harry Meghan Markleová královská rodina (gbr) Král Charles III. (Karel III.) Princ William

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

"Jen slova". Hamás zkritizoval plán Bidena na příměří v Pásmu Gazy

Plán na příměří v Pásmu Gazy, který představil americký prezident Joe Biden, jsou podle palestinského hnutí Hamás "jen slova". Usáma Hamdán, vysoce postavený představitel Hamásu sídlící v libanonském Bejrútu, uvedl, že Hamás nedostal žádné písemné závazky ohledně příměří. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Sídlo EU

PŘEHLEDNĚ: Kam v Evropském parlamentu spadají vaši favorité u voleb?

Národní politické strany k volbám do Evropského parlamentu sice vypisují své vlastní kandidátní listiny pro jednu konkrétní zemi, v evropské instituci už ale poslanci nejsou organizováni podle státní, ale politické příslušnosti. V Evropském parlamentu tak existují politické strany a frakce, mezi nimiž rozdíl vysvětlíme v článku níže. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Německo děsí nová předpověď počasí. Hrozí další vydatné srážky

Jižní Německo, které minulý týden postihly silné deště, mohou v nejbližších dnech zasáhnout další vydatné srážky, uvedli ve čtvrtek meteorologové. Bude tak opět hrozit rozvodnění vodních toků, které se ještě nestihly vrátit na běžné vodní stavy. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy