Starbucks získal nejlukrativnější místo v Česku, řetězec otevřel novou kavárnu na Pražském hradě

Restaurace se nachází v objektu Nového probošství za katedrálou sv. Víta. Budova prošla v posledních letech nákladnou rekonstrukcí.

Luboš KrečLuboš Kreč

Pražský hrad je sídlem českého prezidenta

1Zobrazit komentáře

Kavárenský řetězec Starbucks přistoupil po fázi obléhání k regulérnímu vpádu do prostor Pražského hradu. Dosud měl svou restauraci na dohled sídlu českého prezidenta, nyní jednu ale otevřel přímo v areálu za katedrálou sv. Víta. Půjde sice o rozlohou nepříliš velkou kavárnu, dovnitř se vejde jen 54 lidí, ale zato na dost možná nejlukrativnějším místě nejen Prahy.

Starbucks už na Hradčanech byl, z jeho restaurace na Hradčanském náměstí naproti Salmovskému paláci je vidět na hlavní bránu se sousoším Souboje titánů. Jenže nyní se dostal přímo do středu památky UNESCO – kavárna je umístěna v těsném sousedství katedrály svatého Víta, konkrétně na nádvoří historické budovy Nového proboštství na náměstí U Svatého Jiří.

Nové proboštství se v roce 2016 vrátilo v rámci vyrovnání státu s církvemi Pražské kapitule a prošlo nákladnou rekonstrukcí, která skončila letos. Novogotická budova původně vznikla v letech 1877 až 1878 podle plánů architekta Josefa Mockera.

„Nedávno dokončená renovace Nového proboštství počítala s tím, že se unikátní nádvoří na severní straně Pražského hradu s výhledem do Jeleního příkopu otevře veřejnosti 
a v jedné z budov bude kavárna. Z provozovatelů, kteří o prostor projevili zájem, byl Starbucks nejlepší volbou, má s obdobnými lokalitami se specifickými nároky zkušenosti,” okomentoval příchod Starbucks Marek Stříteský z Metropolitní kapituly u sv. Víta v Praze.

Restaurace Starbucks se rozléhá na 302 metrech čtverečních a dovnitř se vejde 54 hostů, dalších 72 míst nabídne letní zahrádka s výhledem na Jelení příkop. „Lokalita Pražského hradu je pro nás splněným snem a také velkým závazkem. Neopakovatelná historická atmosféra posune kávový zážitek ve Starbucks na zcela novou úroveň. Věřím, že naši věrní zákazníci i zahraniční turisté budou nadšeni stejně jako my,” uvedl Grzegorz Kazmierczak, regionální provozní ředitel Starbucks pro Českou republiku a Slovensko.

V kavárně na Pražském hradě se také objeví novinka, která se postupně začne rozšiřovat i do dalších poboček, a to digitální menuboard, jaké jsou známé například z McDonald’s či z Bageterie Boulevard.

Diskuze (1)

Novinka

Anonym