Jojku ťahá svetový hokej, zápasy Slovákov valcujú televíznu konkurenciu
1 min. čítania
28.12.2023 14:44
1 min. čítania

Jojku ťahá svetový hokej, zápasy Slovákov valcujú televíznu konkurenciu

Uložiť článok
Vianoce nie sú o rozprávkovej klasike, ale aj o majstrovstvách sveta v hokeji hráčov do 20 rokov. Tieto sviatky ich vysiela JOJ na športovej stanici.

Úvodné dva zápasy Slovákov proti Česku (6:2) a Švajčiarsku (3:0) sledovalo na JOJ Šport v čase trvania duelov najväčšie množstvo divákov spomedzi programovej ponuky všetkých slovenských televízií.

„Otvárací súboj šampionátu slovenských juniorských reprezentantov proti rovesníkom z Česka sa v utorok 26. 12. stal jednotkou na slovenskom na trhu – počas tohto ostro sledovaného súboja bola športová stanica JOJky lídrom trhu v oboch hlavných cieľových skupinách,“ uviedla pre Aktuality.sk Miroslava Klempová z PR skupiny JOJ.

Rovnaký úspech zopakoval JOJ Šport aj v stredu 27. decembra. Výhru slovenských reprezentantov proti Švajčiarsku sledovalo až 367-tisíc divákov, tretia tretina si pripísala až 8,0 % sledovanosť a 28-percentný podiel na trhu. Stala sa tak najsledovanejším nespravodajským programom dňa v univerzálnej cieľovke 12+.

Výkon slovenských juniorov obsadil aj v rámci mladšieho publika prvé miesto v TOP rebríčku nespravodajských programov slovenských televízií, so 6,9 % sledovanosťou a s vysokým trhovým podielom, až 30,6 %.

JOJ Šport odvysiela všetky zápasy Slovákov na juniorskom šampionáte vo Švédsku. V piatok čaká reprezentantov tretí skupinový duel proti Nórsku.

„Priamy prenos sa začína od 11:30 predzápasovým štúdiom. Skupinovú fázu mladí Slováci ukončia na Silvestra 31. 12., kedy v rovnakom čase nastúpia proti USA,“ uzavrela Klempová.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.