Tenistka Petra Kvitová v Austrálii nenastoupí. Oznámila, že je těhotná

Dnes na Instagramu zveřejnila držitelka dvou triumfů z Wimbledonu z let 2011 a 2014 Petra Kvitová příspěvek hovořící o tom, že je těhotná a že tak se svým manželem a trenérem Jiřím Vaňkem očekávají letos v létě narození potomka. Třiatřicetiletá tenistka pak ale dál neuvedla, zda tato radostná skutečnost znamená konec její hráčské kariéry. Každopádně je jisté, že se nepřestaví na úvod sezóny v Austrálii. 

"Přejeme Vám vše nejlepší do nového roku a zároveň se s Vámi chceme podělit o skvělou novinku. V létě očekáváme miminko," stálo konkrétně v novoročním instagramovém příspěvku Petry Kvitové se dvěma fotkami, na které byla po boku s Jiřím Vaňkem, s nímž je v manželství od loňského července, a s dětskými dupačkami.  "I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie a sport, který miluju, těším se na to, že strávím nějakou dobu doma přípravou na tuto vzrušující příští kapitolu v našich životech," dodala. 

Kromě zmiňovaných dvou wimbledonských titulů má levoruká česká reprezentantka a rodačka z Fulneku také v držení titul z Turnaje mistryň 2011, stejně jako hned 31 titulů z okruhu WTA, přičemž loni se mohla radovat z triumfů v Miami a Berlíně. Nezapomeňme samozřejmě na její reprezentační kariéru, během které pomohla nejen k šesti titulům ve Fed Cupu, ale získala i bronz na Letních olympijských hrách v Riu v roce 2016. 

Zatím naposledy se Kvitová v plné polní představila na začátku října, kdy na turnaji v Pekingu vypadla ve 2. kole, kde nestačila na Rusku Ljudmilu Samsonovovou a následně se tak omluvila z účasti ve finálovém turnaji v rámci Poháru Billie Jean Kingové, který se konal v listopadu v Seville. 

Kvitová není jedinou českou tenistkou, které čekají letos své potomky. Oproti Petře Kvitové ale už všechny ukončily hráčskou kariéru. Řeč je v tomto případě o Barboře Strýcové, Andree Sestini Hlaváčkové (čekají už druhé dítě). Dvě děti pak má už taktéž již bývalá česká tenistka Lucie Šafářová. Předloni se pak narodil syn Kristýně Plíškové. 

Související

Kvitová si postupem do osmifinále splnila povinnost, favoritkou se necítí

Petra Kvitová a hekání soupeřky? Slaví postup do osmifinále Wimbledonu. "Jsem strašně ráda, že jsem to zvládla."

Jako zkoušku trpělivosti označila tenistka Petra Kvitová dnešní duel 3. kola Wimbledonu proti Srbce Nataliji Stevanovičové. Novinářům po vítězství 6:3, 7:5 řekla, že právě klidná hlava rozhodla o jejím postupu do osmifinále. Nejen, že se turnajová devítka vypořádala s odlišným stylem soupeřky a jejími hlasitými projevy během hry, ale zvládla také přestávku kvůli dešti v koncovce druhého setu. Postupem mezi šestnáct nejlepších tenistek splnila podle svých slov povinnost, jako favoritka turnaje se ale nevnímá.
Petra Kvitová

Kvitová má jasno. Rusové a Bělorusové by neměli být na olympiádě

Petra Kvitová v reakci na návrat ruských a běloruských tenistů do Wimbledonu uvedla, že by tenisté z těchto zemí neměli být ani na olympijských hrách. Dvojnásobná šampionka londýnského grandslamu na tiskové konferenci po pátečním postupu do finále turnaje v Miami uvedla, že loňské rozhodnutí Wimbledonu nepozvat hráče z Ruska a Běloruska ocenila.

Více souvisejících

Petra Kvitová

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vláda ČR

Česko dává miliardy na dostupnější nájemní bydlení. Vláda zahájila program

Osm miliard korun na investice do výstavby, přes dvě stovky státních pozemků, které vláda bezplatně převede na obce a města, i příprava bytových projektů – to jsou konkrétní výsledky vlády vycházející z jejího programového prohlášení. Konkrétní parametry podpory dostupného nájemního bydlení představili premiér Petr Fiala (ODS), vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) a ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Cílem investiční části reformy Bydlení pro život je zvýšení podílu dostupných nájemních bytů na trhu.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Michal Koudelka

Koudelka ve Sněmovně ozřejmil, o co šlo proruské platformě Voice of Europe

Jedním z cílů lidí kolem sankcionované platformy Voice of Europe byla špionáž uvnitř EU, řekl ředitel BIS Michal Koudelka v pondělí na konferenci v Poslanecké sněmovně. Koudelka ocenil tvrdou a nekompromisní reakci vlády, která platformu a její představitele zařadila na konci března na národní sankční seznam. 

před 4 hodinami

Robert Fico

Ficův stav se po atentátu nadále zlepšuje, oznámila nemocnice

Lékařské konzilium na základě výsledků vyšetření potvrdilo postupné zlepšování zdravotního stavu slovenského předsedy vlády Roberta Fica (Směr-SD). Agenturu TASR o tom v pondělí informoval tiskový odbor Úřadu vlády (ÚV) SR. Premiér je hospitalizován ve Fakultní nemocnici s poliklinikou FD Roosevelta v Banské Bystrici.

před 4 hodinami

Češi kvůli MS v hokeji zaplnili náměstí Prohlédněte si galerii

Co čeká hokejisty na Staromáku? Nadšení fanoušci nebudou to jediné

V Česku budou dnes odpoledne oficiálně pokračovat oslavy zisku titulu mistrů světa v ledním hokeji, který národní tým vybojoval v neděli večer po vítězství nad Švýcarskem. Největší akce se chystá na Staroměstském náměstí v Praze. Na co se lidé mohou těšit? 

Aktualizováno před 5 hodinami

V Národním divadle se koná poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. (27.5.2024) Prohlédněte si galerii

Česko se v Národním divadle rozloučilo s baletním mistrem Vlastimilem Harapesem

Česko se v pondělí rozloučilo s baletním mistrem Vlastimilem Harapesem, který zemřel po těžké nemoci během předminulého týdne ve věku 77 let. Lidé v čele s jeho kolegy zaplnili historickou budovu Národního divadla, která hostila poslední rozloučení. Zájem byl značný, smuteční hosté museli čekat ve frontě.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Josep Borrell, vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku

Borrell: Funkční Palestinská samospráva je i v zájmu Izraele

Místopředseda Evropské komise a šéf diplomacie EU Josep Borrell opět vyzval k příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí odvlečených do této palestinské enklávy po loňském útoku na Izrael. Učinil tak po jednáních v Bruselu s novým premiérem Palestinské samosprávy Mohammadem Mustafóm, informuje agentura DPA.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Mistři světa v hokeji budou dnes na Staromáku. Finále sledovaly miliony lidí

Oslavy zisku titulu mistrů světa v ledním hokeji na domácím šampionátu v Praze a Ostravě budou pokračovat i dnes. Český hokej informoval, že v pondělí od 17 hodin přijdou hráči národního týmu slavit s fanoušky na Staroměstské náměstí v Praze. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy