Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Hana Gregorová (71) je pořád šmrncovní dámou, nebrání se ale ani rolím, kde vypadá výrazně starší, než ve skutečnosti je. Takovou roli dostala v seriálu Na vlnách Jadranu, který se natáčel v Chorvatsku na ostrově Brač.

„Zahrála jsem si babku, co bych tak mohla jiného,“ brala s úsměvem svou novou roli Hana Gregorová, jejíž vnučku hrála Natalia Germani.

„Známe se, už jsme spolu natáčely a je moc milá. Bylo to fajn.“ Jediné, na co není herečka zrovna zvyklá, bylo tempo místních ve štábu. „To, co oni natočili za den, to by u nás bylo hotové za čtyři hodiny. U nich je tak všechno ,maňána‘, ale jinak jsou moc milí a přátelští.“

Jakmile měla volno, trávila ho poznáváním ostrova a místní kuchyně. „Kdysi jsme do Chorvatska jezdili, ale na ostrově Brač jsem nikdy nebyla. Je přenádherný a nedivím se Lucii Kršákové a vedení Primy, že to místo vybrali. S režisérem Vojtou Moravcem se točilo fajn, znám ho léta a ta práce byla skvělá, ale je pravda, že to chorvatské líné tempo moc nedával. Všichni měli čas a bylo štěstí, že dováželi oběd na plac, protože si myslím, že kdyby ten oběd byl stylem, že se někam jede, tak už je nedají dohromady,“ směje se.

A když je zmínka o jídle, místní kuchyni si herečka užila taky. „V restauracích se o nás krásně starali, personál byl moc milý, večeře skvělá a tak velká, že jsme ji ve dvou ani nesnědli.“ Třešničkou na dortu bylo pro Gregorovou natáčení se slovinsko-chorvatským kolegou Sebastianem Cavazzou.

„Naučila jsem se jeho jméno, protože tatínka má Itala, a to jméno zní jako ta káva. Je to mužný, hezký chlap, moc milý a taky šikovný. Celé texty se totiž učil v češtině. Klobouk dolů, bylo to pro něj nesmírně náročné,“ prozrazuje herečka, která umí celkem obstojně chorvatsky, takže o přátelské povídání mezi záběry nebyl problém.

Šestidílná koprodukční minisérie z prostředí jadranské riviéry a pobřežní policie je volným pokračováním minisérie Pod hladinou. Hlavní roli opět ztvárnil Matěj Hádek, diváci se mohou těšit také na Natalii Germani, Maroše Kramára či Saru Sandevu.

Další články

Načítám