Hlavní obsah

Z Pardubic do Třince a zpět. Ciencialu čeká pikantní návrat k Ocelářům na ledě Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude to pro oba útočníky hodně pikantní víkend. V pátek se Richard Pánik a David Cienciala odpojili od svých týmů a vydali se na novou adresu. Slovenský útočník do Pardubic, Cienciala do Třince. V neděli se oba sejdou na jednom stadionu, protože třetí Třinec se v 38. extraligovém kole představí právě na ledě druhých Pardubic.

Foto: www.hcocelari.cz

David Cienciala se vrátil do Třince

Článek

„Jsem velmi rád, že jdu do týmu, který má největší ambice a dokazuje to celou sezonu, na tlak jsem zvyklý. Těším se na spoluhráče, trenéry i fanoušky,“ svěřil se po příjezdu na východ Čech Pánik.

Ještě emotivnější pak byl návrat třineckého rodáka Ciencialy do Slezska. Dres Třince v neděli oblékne po pěti letech, které odehrál nejprve v Mladé Boleslavi a poté v Pardubicích. „Měl jsem to nastavené tak, že se jednou vrátím a pořádně tomu klubu splatím, co do mě jako mladého kluka vložil,“ uvedl Cienciala pro klubový web.

Do Třince se tolik těšil, že se od Dynama odpojil po cestě k pátečnímu utkání do Karlových Varů na benzínové stanici. A zamířil na východ republiky. „V Pardubicích jsem byl šťastný, ale Třinec je můj domov, vždycky byl a bude. Tady jsem se narodil, vyrostl a začal s hokejem. Je to moje milované město. Strašně se těším, že si za Oceláře zase zahraju. Na klub jsem nikdy nezanevřel, vždycky byl v mém srdci na prvním místě. Jsem rád, že jsem po letech zpátky,“ vykládal.

Ciencialovi v Pardubicích po sezoně končila smlouva a novou podepsat nechtěl, protože už byl domluvený v Třinci. Výměnou se jeho návrat urychlil. „Byla to rychlovka a moc jsem to nečekal, ale jsem za to rád. Za měsíc máme termín porodu druhého dítěte, takže oba budou rodilí Třinečáci, což je super,“ radoval se 28letý útočník.

Výměnu přivítal i trenér Třince Zdeněk Moták. „David je hráč, který tady (v Třinci) hokejově vyrostl. Jsem velice rád, že právě on přichází, bude to další stavební kámen týmu. Nabízel se trejd za Richarda Pánika, tak jsme do toho šli. Doufám, že David bude pro mužstvo velkým přínosem,“ uvedl.

Cienciala v Třinci podepsal víceletý kontrakt. „Není to pro mě žádná přestupní stanice. Mám to tady rád, znám spoustu lidí, na zimáku všechny. Mám v Třinci celou rodinu. Jsem moc rád, že jsem podepsal smlouvu na delší dobu,“ řekl Cienciala.

Návrat domů mu přinese i další výhody. „Pět let jsme teď byli s manželkou a malou sami. Neměli jsme nablízku nikoho, kdo by nám pomohl. Těším se, že budeme moct na hlídání využít všechny babičky. I manželka se na to těší. Třinec je moje srdcovka, jsem fakt nadšený, že jsem zpátky,“ zdůraznil útočník.

Cienciala v Třinci Cienciala debutoval ve stříbrné sezoně 2014/2015. V následujících pět letech za Oceláře odehrál 195 utkání (30 gólů + 22 asistencí) a ve sbírce má dvě stříbra a zlatou medaili. Oceláře opustil po sezoně 2018/2019 jako čerstvý extraligový šampion.

Obnovenou premiéru si Cienciala odbude v neděli na ledě Pardubic, kde by měl poprvé za Třinec nastoupit i 28letý kanadský útočník Adam Helewka, jehož úřadující extraligoví mistři přivedli z finské Lappeenranty.

„Sehnat kvalitního centra je velice těžké. Hledali jsme, hledali a doufám, že jsme našli. Je to hráč, který může hrát centra i křídlo, takže doufám, že také bude posilou. Hned ho hodíme do vody. Tím, jak je nás málo, chceme, aby hned hrál,“ poukázal trenér Třince Zdeněk Moták na zaplněnou marodku, na které jsou momentálně útočníci Libor Hudáček, Marko Daňo, Daniel Kurovský a obránce Martin Marinčin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Nejnovější články

NHL

Florida - NY Rangers 2:1

Video
Florida je podruhé v řadě ve finále Stanley Cupu. Češi mají v play off posledního reprezentanta
NačítámNačíst další články