Polícia komentovala situáciu okolo svetového pohára v Jasnej
1 min. čítania
22.1.2024 13:40
1 min. čítania

Polícia komentovala situáciu okolo svetového pohára v Jasnej

jasna, sp Zdroj: TASR
Uložiť článok
Preteky svetového pohára v Jasnej sledovalo v priamom prenose viac ako 100 miliónov divákov.

JASNÁ: Polícia počas trvania svetového pohára alpských lyžiarok nezaznamenala narušenie verejného poriadku. Neevidujú ani žiadnu mimoriadnu udalosť, ktorá by narušila konanie podujatia.

TASR o tom v pondelok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

„Chcem vyzdvihnúť zvolený spôsob organizácie dopravy počas športového podujatia, jeho realizáciu, ako aj skutočnosť, že sme nezaznamenali žiadnu dopravnú nehodu," povedal žilinský krajský riaditeľ polície Roman Bilský, ktorý sa poďakoval všetkým policajtkám a policajtom, podieľajúcim sa na zabezpečení podujatia. Dodal, že oceňuje aj disciplinovanosť verejnosti a rešpektovanie pokynov policajtov.

Na bezproblémovom zabezpečení podujatia sa uplynulý víkend podieľali policajné zložky v pôsobnosti žilinského krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ), Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR a Prezídia PZ.

Do najväčšieho lyžiarskeho strediska na Slovensku prišlo každý deň z oboch víkendových dní 12.000 návštevníkov. Organizátori vypredali všetky vstupenky a akreditovalo sa 150 novinárov, okrem slovenských aj z Česka, Švédska, Poľska, Rakúska a Švajčiarska.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.