Když jsme se poprvé kontaktovali přes Teams, viděl jsem na obrazovce obličej docela naštvaného chlápka. Došlo mi, že si toho musíme spoustu vyříkat. Za tři týdny už jsem za ním letěl do USA a dnes můžu říct, že spolupráce funguje na jedničku,“ popisuje Karsten Schnake, jak se stalo, že se člen představenstva ve Škodě Auto zodpovědný za nákup spojil během hluboké krize spojené s nedostatkem čipů do aut s prezidentem jednoho z největších výrobců polovodičů na světě. 

Ten muž na „druhé straně“ proti němu byl Hassane El-Khoury, který vede nadnárodní polovodičovou firmu onsemi. Ta má jednu ze svých továren v Rožnově pod Radhoštěm. Právě tato továrna je mezi třemi možnými lokalitami, kde by firma mohla do rozšíření výroby investovat dvě miliardy dolarů.

Zbývá vám ještě 90 % článku

Co se dočtete dál

  • Jak se dívají velké dodavatelské společnosti jako Continental, Bosch, ZF, Valeo a další na to, že Škoda Auto jedná s výrobci čipů napřímo.
  • Co přímá komunikace se subdodavateli automobilce přinese.
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.