Preteky psích záprahov vznikli na Aljaške. Dva víkendy súťažia mašéri aj v Slovenskom raji
1 min. čítania
28.1.2024 10:42
1 min. čítania

Preteky psích záprahov vznikli na Aljaške. Dva víkendy súťažia mašéri aj v Slovenskom raji

Uložiť článok
Pozrite si videoreportáž z medzinárodných pretekov psích záprahov, ktoré sa konajú pri Stratenej v lokalite Samelova lúka.

STRATENÁ: Medzinárodné preteky psích záprahov Veľká cena Ľadovej/Ice Trophy odštartovali tento víkend pri Dobšinskej ľadovej jaskyni v Slovenskom raji po minuloročnom pilotnom ročníku. V sobotu 27. januára a nedeľu 28. januára 2024 sa vždy od 10.00 hod. v areáli na Samelovej lúke pod Ostrou skalou konajú Majstrovstvá Slovenska a nasledujúci víkend sa od piatka 2. až do nedele 4. februára 2024 uskutočnia Medzinárodné preteky psích záprahov s divácky atraktívnou piatkovou nočnou etapou.

Pre návštevníkov je pripravené záchytné parkovisko v lokalite Dobšinskej ľadovej jaskyne. Odtiaľ sa diváci presúvajú na Samelovu lúku pod Ostrou skalou, kde sa nachádza štart a cieľ pretekov i celý súťažný areál so zázemím.

Diváci si môžu vyskúšať aj atrakcie v podobe jazdy na saniach so psím záprahom či beh na lyžiach vďaka úplne novej požičovni športového vybavenia i s vyhrievanou útulňou. Ich vybudovanie finančne podporil Košický samosprávny kraj.

Viac sa dozviete vo videu z prvej súťažnej etapy zo soboty 27. januára 2024:

Video sa načítava...
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.