Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Adamczyková se poprvé v sezoně nevměstnala na "bednu", v Gudauri skončila pátá

Olympijská šampionka Eva Adamczyková usilovala na Světovém poháru ve snowboardcrossu v gruzínském Gudauri, kde v sobotu obsadila druhou příčku, o další umístění na stupních vítězů, ale tentokrát se jí to nepodařilo. V semifinále totiž musela skousnout vyřazení a po triumfu v malém finále skončila pátá. Z cenného triumfu se radovala Britka Charlotte Bankesová, mezi muži opět dominoval Kanaďan Eliot Grondin.

Dvojnásobná mistryně světa Adamczyková nejprve vyhrála čtvrtfinálovou jízdu. Se štěstím se vyhnula karambolu, když těsně za ní spadly Francouzka Manon Petit Lenoirová a Švýcarka Sina Sigenthalerová, a pak předjela Leu Castovou z Francie.

Těsný souboj v semifinále už jí ale postup nepřinesl. Cílem projela třetí za vedoucí ženou Světového poháru Francouzkou Chloé Trespeuchovou a Australankou Belle Brockhoffovou. "Pořád jsem se trápila se startem. V semifinále mi to nevyšlo tak ideálně jako minule. Hodně jsem kličkovala. Dělala jsem si to těžší chybami, které jsem dělala, bylo to kousek od postupu," popsala Adamczyková.

Olympijská šampionka ze Soči tak nemohla navázat na triumf ze Svatého Mořice a druhé místo ze sobotního měření sil v Gudauri. Chuť si spravila v malém finále, v němž stylem start–cíl kralovala a díky páté příčce se posunula na čtvrtou pozici v průběžném hodnocení elitního seriálu, do kterého se zapojila později.

"Odjíždím s pocitem, že to v malém finále byla nejlepší startovní rovinka. Jela jsem to pěkně, jsem spokojená. Kdyby to samozřejmě bylo velké finále, byla by to paráda, ale nemůžu se zlobit. Druhé a páté místo je úspěšný výlet," dodala trojnásobná vítězka celkového hodnocení SP.

Ve velkém finále to dlouho vypadalo na další výhru Trespeuchové, ale ze zadní pozice zaútočila mistryně světa z roku 2021 Bankesová, jež si poprvé v sezoně podmanila individuální závod. Druhá dojela Trespeuchová, třetí pozici obsadila Brockhoffová.

Grondin potvrdil famózní formu

Mužům stejně jako v sobotu vládl Kanaďan Eliot Grondin, který opanoval čtvrtý z pěti závodů v této sezoně. Za ním dojeli Australan Cameron Bolton a Ital Omar Visintin. Všichni tři čeští reprezentanti Kryštof Choura, Jan Kubičík a Radek Houser vypadli ve vyřazovacím předkole, jež tentokrát nahradilo standardní kvalifikaci.

"Nejblíž k postupu měl Radek Houser, který ještě ve druhé polovině trati vedl, ale byl atakován soupeřem zezadu, ztratil rychlost a bohužel se nedokázal vrátit na postupovou pozici," řekl trenér Marek Jelínek.

Světový pohár ve snowboardcrossu bude pokračovat od 1. do 3. března ve španělské Sieře Nevadě.

SP ve snowboardcrossu v Gudauri (Gruzie):

Muži:
1. Grondin (Kan.), 2. Bolton (Austr.), 3. Visintin (It.), ....35. Choura, 45. Kubičík, 46. Houser (všichni ČR)
Průběžné pořadí SP (po 5 z 12 závodů): 1. Grondin 460, 2. Hämmerle (Rak.) 272, 3. Bolton 237, ...15. Choura 86, 40. Kubičík 16, 45. Houser 12.

Ženy:
1. Bankesová (Brit.), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Brockhoffová (Austr.), ...5. Adamczyková (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 12 závodů): 1. Trespeuchová 380, 2. Moioliová (It.) 275, 3. Brockhoffová 255, 4. Adamczyková 225.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články