Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SP snowboardistů ve Špindlerově Mlýně nebude. Není sníh

Kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám se v březnu nepojede ve Špindlerově Mlýně závod SP snowboardistů ve slopestylu. Zrušení tzv. Snowjamu oznámil lyžařský svaz.

Lyžařský areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně
zdroj: ČTK / Profimedia

"Přes maximální podporu skiareálu a slibný začátek sezony jsme za poslední dva týdny přišli o více než polovinu sněhu určeného pro výstavbu trati. Z toho, co nám zbylo, není možné postavit trať, která by splňovala bezpečnostní a kvalitativní parametry nutné pro závod Světového poháru," uvedl šéf organizačního výboru Martin Černík.

"Vzhledem k tomu, že předpověď na následující týdny neukazuje teploty potřebné k další výrobě sněhu, je zrušení akce nepříjemným, ale pragmatickým rozhodnutím. Velmi nás to mrzí zejména kvůli závodníkům a také fanouškům snowboardingu, kteří se na Snowjam těšili," dodal. Snowjam měl začít kvalifikací v pátek 15. března. Závod byl v plánu o den později.

V Krkonoších se měl SP snowboardistů konat znovu po dvou letech. "Rozhodnutí přichází v nejzazším termínu pro to, abychom dokázali maximálně eliminovat ztráty spojené se zrušením dlouho plánovaného závodu včetně chystaného doprovodného programu a zároveň dali v této komplikované sezoně FIS prostor pro jednání s alternativním pořadatelem," uvedl generální sekretář Svazu lyžařů ČR Jan Šindelář. "Věříme, že k nám v nadcházejících sezonách bude počasí přívětivější a fanouškům budeme moci nabídnout další mimořádné zážitky z elitních lyžařských a snowboardových závodů," dodal.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články