Hlavní obsah

Peugeot poutá na novou generaci SUV 5008

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot 5008 se dočká již třetí generace. Novinka dorazí letos jako blízký příbuzný nedávno představeného SUV 3008. Stejně jako v dosavadním vydání půjde o prodloužený model s třetí řadou sedadel.

Peugeot poutá na SUV e-5008Video: Peugeot

 
Článek

Francouzská automobilka zveřejnila detaily interiéru nového Peugeotu 5008. Záběry odhalují třetí řadu sedadel i již známé prvky z modelu 3008 třetí generace. S touto horkou novinkou a dalšími vozy koncernu Stellantis bude 5008 sdílet základy v podobě platformy STLA Medium.

K vidění je tak zakřivená obrazovka infotainmentu, která je součástí nové generace schématu iCockpit, tedy u Peugeotu již tradičního malého volantu pod obrazovkou. Vidět lze také, že prostřední sedadlo ve druhé řadě není plnohodnotně široké, což je ale v dané třídě dnes již vzácností.

Peugeot se o novince zatím zmiňuje jako o elektrickém modelu e-5008, ovšem nová platforma umožňuje i zástavbu spalovacích a hybridních jednotek.

O konkrétních motorizacích se zatím automobilka nezmiňuje. Pravděpodobně však budou totožné s nabídkou v modelu e-3008, respektive 3008. To by pro elektrickou verzi znamenalo výběr z jednomotorových verzí o výkonech 210 koní a 231 k a dvoumotorovou alternativu s 320 koni. Spalovací část nejspíš zaujme 1,2litrový mild-hybrid s výkonem 136 koní. Více se dozvíme v nadcházejících měsících.

Peugeot 3008 nové generace: v elektrické verzi ujede až 700 km na jedno nabití

AutoMoto

Peugeot 208 prošel modernizací, vypadá ještě expresivněji

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám