Prezidentské voľby v USA: Donald Trump vyzval Joea Bidena na predvolebnú debatu
1 min. čítania
7.3.2024 06:49
1 min. čítania

Prezidentské voľby v USA: Donald Trump vyzval Joea Bidena na predvolebnú debatu

Donald Trump. Zdroj: reuters
Uložiť článok
Exprezident Donald Trump má už republikánsku nomináciu do novembrových volieb takmer istú. Všetko nasvedčuje tomu, že sa v prezidentských voľbách stretne s Joeom Bidenom.

Bývalý americký prezident Donald Trump vyzval v stredu šéfa Bieleho domu Joea Bidena na predvolebnú debatu. Obaja majú po primárkach vo viacerých amerických štátov takmer istú nomináciu Republikánskej a Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

„Pre dobro tejto krajiny je dôležité, aby som ja a Joe Biden diskutovali o záležitostiach, ktoré sú životne dôležité pre Ameriku a Američanov,“ uviedol Trump, ktorý má už republikánsku nomináciu do volieb takmer istú.

„Vyzývam na debaty KEDYKOĽVEK, KDEKOĽVEK a HOCIKDE,“ napísal Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social.

AFP pritom poukazuje na to, že Trump opakovane odmietal výzvy svojich súperov o republikánsku nomináciu do volieb s tým, že nemá, čo získať, ak sa bude deliť o pozornosť s kandidátmi s nižšími preferenciami.

Trump si takmer s určitosťou zaistil republikánsku nomináciu do volieb po víťazstve v utorkových primárkach vo viacerých amerických štátoch, po ktorých odstúpila zo súboja o nomináciu i jeho súperka Nikki Haleyová.

Biden čelí pochybnostiam podobne ako Trump

Jeho oponentom vo voľbách bude za Demokratickú stranu takmer s určitosťou Biden. Šéf Bieleho domu, ktorý podobne ako Trump čelí pochybnostiam v súvislosti s vysokým vekom, neuviedol, či je debate s Trumpom otvorený.

Biden a Trump sa v debatách proti sebe postavili pred prezidentskými voľbami v roku 2020 dvakrát. Prvá debata však vyústila do chaosu po tom, čo Trump väčšinu času prekrikoval Bidena. Pôvodne boli naplánované tri debaty, no jedna bola zrušená, pretože Trump nesúhlasil s tým, aby sa k nej pre opatrenia spojené s pandémiou koronavírusu pripojil cez video spojenie.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Donald Trump
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.