Hlavní obsah

Škoda poodhalila příď nového SUV, premiéra je za rohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda na výroční tiskové konferenci 15. března představí nové elektrické SUV. Vůz, který je s největší pravděpodobností Škodou Elroq, je k vidění zatím jen na krátké upoutávce.

Foto: Škoda Auto

Příď nového elektrického SUV Škody v upoutávce

Článek

Ta ukazuje přední část novinky včetně světel propojených LED páskem a svítícím nápisem. Je zřejmé, že jde o SUV s podélnými nosiči na střeše.

S největší pravděpodobností půjde o elektrickou Škodu Elroq, která se má začít vyrábět ještě letos. Jméno modelu je již potvrzeno a krom daností jako elektrické „E“ na začátku a „q“ pro SUV na konci v sobě skrývá i odkaz na současný model Karoq.

Právě segment o velikosti karoqu má elroq zaujmout, jen půjde čistě o elektromobil. Představit si novinku lze také jako menší verzi enyaqu, na jehož sdílené platformě MEB bude postavena.

Sochy pomalu ožívají

Elroq je součástí elektrické ofenzivy Škody představené v roce 2023. Tehdy mladoboleslavská automobilka uvedla, že do roku 2026 představí šest nových elektromobilů. Dva z toho jsou již venku - faceliftovaný Enyaq a Enyaq Coupé.

Po letošním elroqu bude následovat ještě malé SUV s pracovním názvem „Small“ s délkou asi 4,2 metru a cenou kolem 25 000 eur, 634 000 korun, ale i elektrické kombi coby obdoba Octavie nebo sedmimístné SUV vycházející z konceptu Vision 7S.

Všechny zmíněné novinky Škoda již ukázala formou nepojízdných soch, které napoví leccos i o proporcích elroqu.

Škoda odhalila předobrazy šesti elektromobilů

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám