Amazon a Vivo podepsaly dohodu s Huawei o vzájemném licencování patentů

Partnerská spolupráce

Mezinárodní internetový prodejce Amazon a výrobce chytrých telefonů Vivo tento týden oznámily podepsání globální dohody o křížovém licencování patentů se společností Huawei. Zatímco s Vivo se dohoda vztahuje na základní patenty pro mobilní sítě, včetně patentů pro 5G, víceletá dohoda s Amazonem je především řešením probíhajících soudních sporů mezi oběma společnostmi.

„Tato licenční dohoda odráží náš vzájemný respekt k hodnotě patentů druhé strany a je také důkazem toho, že toto odvětví spolupracuje,“ prohlásil o paktu s Vivo Alan Fan, vedoucí oddělení pro duševní práva ve společnosti Huawei. Uvedl, že obě technologické firmy společně investují do základního výzkumu a jsou odhodlané standardizovat a sdílet výsledky svých inovací. „V konečném důsledku jde o to, abychom lidem na celém světě poskytovali lepší výrobky a služby,“ dodal Fan.

Komerční provoz 5.5G sítí začíná. Huawei na MWC představila svou vizi „inteligentního světa”

Dalším úspěchem pro Huawei je také dohoda na výměně patentových práv s obchodním gigantem Amazon. Jak uvedl Fan, licencování patentů rozšiřuje počet společností, které mohou využívat technologie, jež by jinak byly patentově chráněné. Toto má v závěru pozitivní dopad na spotřebitele, kterým se tak rozšiřuje přístup k inovativnějším produktům a službám.

„Společnost Amazon respektuje celosvětové patentové portfolio, inovace a přínos společnosti Huawei k procesu standardizace,“ uvedl viceprezident Amazonu pro duševní vlastnictví Scott Hayden. „Amazon rovněž respektuje snahu společnosti Huawei poskytovat licence na své patenty společnostem, jako je Amazon, které často využívají průmyslové technické standardy při vymýšlení nových produktů a služeb pro zákazníky,“ dodal Hayden.

sinfin.digital