Z Vladimíra Polívku je hokejista, z Petry Hřebíčkovej prísna lekárka. Do kín prišla komédia Sladký život

Hokejový majster sveta, ktorý miluje krásne ženy a rýchle autá, musí prejsť nečakanou životnou skúškou, aby nesklamal svojich nových priateľov a rodinu, o ktorej nemal ani tušenia. Vladimír Polívka v hlavnej úlohe novej komédie Sladký život od tvorcov filmu Ženy na úteku. V kinách už od 14. marca.

14.03.2024 09:00
Sladký život Foto:
Snímka z filmu Sladký život.
debata

Hokejista Rosťa Beran (Vladimír Polívka) je bojovník v každom smere. Žije v luxusnom byte, má rýchle auto a veľa mladých mileniek v duchu hesla: Nad 30 rokov neberiem! Peniaze a titul majstra sveta mu dávajú úžasný pocit nedotknuteľnosti a nadradenosti. Nič však netrvá večne… Nečakaný kolaps v posteli s krásnou blondínkou urobí za Rosťovou pohodičkou hrubú EKG čiaru.

Transplantáciu jeho nového srdca povedie prísna lekárka Magda (Petra Hřebíčková), s ktorou kedysi strávil jedinú noc a viac o nej nepočul. Navyše, dlhy z jeho zhýralého života ho pripravia o poslednú korunu a jediné, čo mu zo slávneho života zostane, je medaila majstra sveta, ktorú pre neho zachráni jeho bývalý manažér a priateľ (Vojtěch Kotek).

Rosťa musí nájsť novú energiu, optimizmus a odvahu, aby mohol začať znova od nuly. Pomáha mu najmä Jindřich (Jan Cina), seriózny a zodpovedný chlap, ktorý sám vychováva šesťročnú dcéru, má zlaté srdce a hoci Rosťu spočiatku úprimne nenávidí, čoskoro sa z nich stanú najlepší priatelia. Rosťa s prekvapením zisťuje, že život obyčajných smrteľníkov môže byť rovnako nádherný a jedinečný ako láska k správnej žene po tridsiatke…

„Komediálnou zápletkou a hviezdnym obsadením vynikajúcich hercov chceme nadviazať na najlepšie tradície klasických českých komédií. Úsmev, pozitívne emócie a dobrá nálada sú v dnešnej dobe zmätkov a zlých správ dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Verím, že náš film divákov poteší,“ sľubuje režisér a producent Tomáš Hoffman, ktorý stojí za úspešnými hitmi ako Ženy v behu, Účastníci zájazdu, Ženy v pokušení, Bezva ženská na krku a mnohými ďalšími osvedčenými titulmi.

Príprava na nakrúcanie bola pre Vladimíra Polívku pomerne ťažkým orieškom. “Prípravu na film beriem dosť vážne,” povedal. “Bola to pre mňa herecká výzva a prispôsobil som tomu aj svoj tréning. Som celkom dobrý korčuliar, čo som si pripomenul, ale nie som dosť dobrý hokejista a to som si, nanešťastie, tiež pripomenul.”

Ale práve aj o tom je film samotný. O nových pokusoch a začiatkoch.“V tomto filme sa udeje veľa vecí a je to najmä o tom, že v každom z nás môže nastať zmena, ak človek chce. Keď sa mu stane, že spadne až na dno, tak to pre neho nemusí byť úplný koniec, ale nový začiatok. To je odkaz, ktorý sa mi v tomto príbehu veľmi páči. Postavu lekárky som si zahrala prvýkrát, a to sa mi tiež veľmi páčilo,” povedala Petra Hřebíčková.

Matka na úteku, Lenka Vlasáková,  Petra Hřebíčková Čítajte viac Petra Hřebíčková ako matka na úteku ďaleko neujde. Čo vyčíta Jana Švandová svojmu zaťovi?

A sú to práve to pozitívno a láskavosť, ktoré by pre divákov mali byť podľa režiséra lákadlom prísť na komédiu do kina. Pretože filmom bude pohladená vaša duša. “So Sladkým životom na vás v kine čaká intenzívna pozitívne ladená emócia,” povedal Tomáš Hoffman, “Spoločne s hlavným hrdinom začnete nový život, spoznáte najlepších priateľov a nájdete tú jedinú pravú lásku. Všetky tie sympatické postavy naviac hrajú skvelí a krásni herci. V Sladkom živote skrátka prežijete na vlastnej koži to, čo nás všetkých v reálnom živote stretáva len zriedkavo, až nikdy.”

Jeden z najúspešnejších českých režisérov s úsmevom dodáva, že komédie má rád už od detstva. Nie tie bláznivé, prihlúple či horkasté, ale tie, ktoré na tvári ponechajú trvalý úsmev, nie smiech do kolien. Jednoducho tie hrejivé. “A preto, že takých filmov vzniká málo, musím ich ako producent a režisér nakrúcať sám. Je to pre mňa terapeutická nevyhnutnosť, možno preto, že som vyrástol v rozvrátenej rodine,” dodal.

Láskavú komédiu Sladký život prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 14. marca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Sladký život