2024-03-15 15:50:00
Škoda Epiq
Škoda Epiq
Zdroj: Škoda

Epická cena pre epický elektromobil: Škoda Epiq s touto cenou rozbije konkurentov

Škoda dnes predstavila vizuál konceptu nového elektromobilu. Bude sa volať Škoda Epiq.

Škoda Epiq. Tak sa volá nový model značky z Mladej Boleslavi. Automobilka pokračuje vo svojich qvéčkach a jej najnovší počin sa vo svojom mene odvoláva na starogrécke slová. Vraj je to elektromobil jedna báseň a aj názvom aj vlastnosťami vzbudí len dobré pocity.

Škoda Epiq má ťažkú úlohu: dokáže prilákať k elektromobilite masy zákazníkov, pre ktorých bol elektromobil doteraz pridrahý. Nový model má stáť cca 25-tisíc eur a na trh príde už budúci rok.

Škoda Epiq vyznáva moderný dizajn značky a pod vedením Olivera Stefaniho verí v dizajnový jazyk menom Modern Solid. Bucľatý crossover narástol do dĺžky 4,1 metra. Dosť, aby vďaka vysokej kabíne poňal relatívne komfortne štyroch až piatich cestujúcich a do kufra narval 490 litrov objemu. Autíčko chce na jedno nabitie prejsť 400 km.

Novinka je verná aj simply clever riešeniam, no najmä verí v simply dizajn interiéru. Nič komplikované, iba kombinácia displejov s klasickými reálnymi ovládačmi tak ako to nastavili Kodiaq so Superbom. Detaily o pohonoch a výbavách sa dozvieme neskôr, je takmer isté, že dizajn auta sa ešte máličko zmení, no to čo vidíte teraz je veľmi veľmi blízko k reálnemu autu. Viac fotiek je pravdaže v galérke.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Škoda

Komentáre k článku


Stream naživo